top of page

Behandelingen

Verschillende behandelingen zijn er mogelijk

Nagels knippen

Ik zal iedere behandeling beginnen met het controleren en knippen van de nagels
van uw kat. Op deze manier kan ik controleren of uw kat geen last heeft van ingegroeide nagels maar daarnaast is nagels knippen ook belangrijk voor mijn eigen veiligheid.

Kammen

Mocht de kat geen klitten of vilt hebben dan zal ik de vacht enkel goed uitkammen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kat minder last heeft van loszittende haren en we voorkomen hiermee dat de vacht gaat klitten of vervilten. Bovendien zult u daarna minder tijd nodig hebben om de vacht zelf bij de houden.

Klitten verwijderen

Klitten doen pijn en als ze niet op tijd verwijderd worden kunnen ze ervoor zorgen dat de vacht gaat vervilten en dan is de enige optie om deze viltplekken te scheren. Uiteraard probeer ik altijd vacht besparend te werken en zal ik klitten zo veel mogelijk verwijderen zonder de tondeuse te gebruiken.

Behandelingen: Onze diensten

Scheren

Indien uw kat erg veel last heeft van veel (grote) klitten of zelfs ernstig vervilt is dan is scheren vaak de meest katvriendelijke oplossing. Het is hierbij mogelijk om enkel de klitten en/of viltplekken eruit te scheren maar in sommige gevallen ben ik ook genoodzaakt om de hele kat te scheren. Dit gaat uiteraard altijd in overleg en zal ik alleen doen als er echt geen andere optie is.

Sanitaire trim

Sommige katten hebben vooral aan de achterkant extreem veel haar waardoor er
vaak ontlasting achterblijft in de vacht en in dat geval bestaat de mogelijkheid om enkel het haar rondom de anus weg te scheren, dit noemen we een sanitaire trim.

Wassen en drogen

Soms is de vacht van de kat erg vettig of vies, dit kan komen door uiteenlopende
redenen en in dat geval is het zinvol om de kat te wassen en te drogen. Ik heb hiervoor speciale verzorgingsproducten en om het voor de kat minder stressvol te maken zal ik de kat daarna drogen
in een speciale droogcabine.

In de meeste gevallen zal een trimbehandeling bestaan uit een combinatie van bovenstaande en zitten deze handelingen inbegrepen in de prijs van een basisbehandeling, u betaald dus niet per losse handeling. Aan het einde zal ik altijd de oren en oogjes schoonmaken en indien mogelijk het bekje/tandjes controleren.


In principe heeft het mijn voorkeur dat een eigenaar bij de trimbeurt aanwezig blijft en vanzelfsprekend zal ik dan altijd uitleg geven en overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Behandelingen: Onze diensten
bottom of page