Behandelingen

Verschillende behandelingen zijn er mogelijk

Nagels knippen

Ik zal iedere behandeling beginnen met het controleren en knippen van de nagels
van uw kat. Op deze manier kan ik controleren of uw kat geen last heeft van ingegroeide nagels maar daarnaast is nagels knippen ook belangrijk voor mijn eigen veiligheid.

Kammen

Mocht de kat geen klitten, vilt of extreem veel onderwol hebben dan zal ik de vacht goed uitkammen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kat minder last heeft van loszittende haren en we voorkomen hiermee dat de vacht gaat klitten of vervilten.

Ontwollen

Bij veel katten bestaat de vacht voor een groot deel uit onderwol en als de kat zelf niet in staat is om dit goed te onderhouden dan kan ik hierbij helpen. Door te ontwollen dunnen we de vacht uit waardoor hij ook minder dik wordt. Hierdoor is de kans op klitten of vervilten van de vacht ook een stuk kleiner.

 

Scheren

Indien uw kat erg veel last heeft van veel (grote) klitten of zelfs vervilt is dan is scheren vaak de meest katvriendelijke oplossing. Het is hierbij mogelijk om enkel de klitten en/of viltplekken eruit te scheren maar in sommige gevallen kiezen we er ook voor om een leeuwenmodel te scheren. In dat geval zal ik de hele kat scheren waarbij enkel, de kop, de poten en de staart niet geschoren worden.

Sanitaire trim

Sommige katten hebben vooral aan de achterkant extreem veel haar waardoor er
vaak ontlasting achterblijft in de vacht en in dat geval bestaat de mogelijkheid om enkel het haar rondom de anus weg te scheren, dit noemen we een sanitaire trim.

Wassen en drogen

Soms is de vacht van de kat erg vettig of vies, dit kan komen door uiteenlopende
redenen en in dat geval is het zinvol om de kat te wassen en te drogen. Ik heb hiervoor speciale verzorgingsproducten en om het voor de kat minder stressvol te maken zal ik de kat daarna drogen
in een speciale droogcabine.

In de meeste gevallen zal een trimbeurt bestaan uit een combinatie van bovenstaande behandelingen.
In principe heeft het mijn voorkeur dat een eigenaar bij de trimbeurt aanwezig blijft en vanzelfsprekend zal ik dan altijd uitleg geven en overleggen wat de mogelijkheden zijn.