Cattery

Cattery Happy Raggies

Hoe Is De Cattery Ontstaan

Mijn vrouw en ik hebben een groot gedeelte van ons leven katten gehouden maar nog nooit raskatten. Op vakanties, onderweg of waar we ook maar waren trokken de katten onze aandacht. Wij zijn dol op deze dieren en houden ze graag bij ons in de buurt.

Ik heb tijdens en na mijn studie veel ervaring opgebouwd in het dierenrijk. Maar nog nooit het idee gehad om voor mezelf te beginnen. In 2017 hebben wij onze eerste kattenshow bezocht in Groningen en zijn op zoek gegaan welk ras ons het meeste aansprak. De twijfels waren tussen de Heilige Birmaan, Bengaalse kat en Ragdoll. De keuze is zoals de naam van de cattery al aangeeft voor de ragdolls gevallen. De cattery zal altijd klein blijven maar wij gaan voor hoge service en de persoonlijke aandacht. Wij streven naar een unieke werkwijze en dat zal het welzijn van de katten bevorderen.

 

 

 

 

Leefgebied

Onze katten kunnen overal komen in huis en in de tuin. In het huis hebben we bewust gekozen voor open ruimtes omdat katten een territorium hebben en het liefst solitair leven, geven wij ze de ruimte om een eigen plekje te zoeken. In het huis liggen overal lekkere mandjes, kussentjes en huisjes waar ze kunnen vertoeven. Onze katten spelen graag en bezitten talloze speelgoedmuizen, balletjes en ander soort speelgoed waar ze graag mee spelen.

Bij mooi weer gaan onze katten graag naar buiten in een afgeschermde tuin om te genieten in het zonnetje of om te spelen. Onze tuin is helemaal afgezet zodat de katten de tuin niet kunnen verlaten of andere katten in onze tuin kunnen komen. De tuin is katvriendelijk met veel groen en er staat een volière met parkieten. De katten kunnen zelf bepalen of ze lekker in het zon willen zitten of liever de schaduw op zoeken.

De cattery is voorzien van meerdere slaapplekken, krabpalen en lekkere mandjes voor de katten. Overal in huis liggen speeltjes voor de katten. Onze katten kunnen op 3 verdiepingen komen in huis. In het huis hebben wij rekening gehouden met de krabbehoefte van de kat en kattenbakken. Zo heeft elke verdieping meerdere kattenbakken.

De katten kunnen rond lopen in de tuin en spelen op het gras. Ook hier houden wij rekening met de katten wat in hun belang het beste is. Zo hebben de katten een klimtoren (Ocelot Tree) en zijn er verschillende plekken waar ze lekker kunnen liggen, zowel in de zon als in de schaduw.