top of page

Marcel Smit

Ragdoll fokker

Mijn naam is Marcel Smit, een echte kattenvriend. Mijn hele leven ben ik gefascineerd door dieren en ik wist al vrij vroeg in mijn leven wat ik wilde gaan doen, namelijk werken met dieren. Tijdens mijn studie diermanagement heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende dierenwinkels, asiels, dierenparken en dierentuinen.


Helaas heb ik destijds geen werk kunnen vinden in deze branche dat volledig aansloot bij mijn wensen. Ik heb toen besloten om mijn kennis thuis toe te passen in mijn eigen dierenrijk en ervaring op te doen in een ander vakgebied. Vele jaren later begon het toch weer te kriebelen om iets te gaan doen met dieren. Ik ben een grote liefhebber van katten en had op dat moment 4 prachtige katten in huis rondlopen. En zo ben ik begonnen met de basismodule gedragstherapie bij de Tinley Academie zodat ik alles leer over het gedrag en de verzorging van de kat. Ook ging ik op zoek naar informatie over raskatten en bezocht ik samen met mijn vrouw meerdere kattenshows en zo besloten we om een cattery te gaan beginnen met de naam Happy Raggies. 

19 januari 2018 heb ik mijzelf ingeschreven bij de KVK als Meowt en heb ik me aangesloten bij kattenvereniging Mundikat. De focus ligt met name op onze cattery Happy Raggies. Ons doel is om mooie en gezonde ragdolls te fokken en in combinatie met kattengedragstherapie de kittens te kunnen plaatsen bij nieuwe eigenaren met eventueel kinderen of andere katten. 

Marcel
Even voorstellen: Welkom
Laura en Pippa

Laura Smit

Kattentrimster

Mijn naam is Laura Smit en ik was als klein meisje al helemaal gek op katten. Toen ik 6 was stierf onze poes Vlekkie en helaas kregen we daarna geen nieuwe kat meer wat ik erg jammer vond. Overal waar ik kwam was ik gefocust op katten en toen ik op mezelf ging wonen had ik al snel 3 kittens. Ik had het geluk om een man te treffen die waar mogelijk nog gekker van katten is dan ik waardoor er nu meerdere mooie en lieve exemplaren in mijn huis rondlopen en ik sluit niet uit dat er in de toekomst nog een paar bij komen!

Tot begin 2020 heb ik met veel plezier vanuit huis gewerkt als zelfstandig reisadviseur maar na ons eerste nestje bleek dit toch lastig te combineren en ben ik me gaan omscholen tot kattentrimster. Daarnaast heb ik dat jaar nog meerdere cursussen, workshops en lezingen gevolgd, allemaal gelinkt aan katten. In oktober 2020 heb ik mijn trimdiploma gehaald en inmiddels trim ik op afspraak vanuit onze omgebouwde garage. 

Ik ben net als Marcel gefascineerd door alles wat met katten te maken heeft vandaar dat ik besloten heb om verder te studeren aan de Katten Academie al heb ik niet de ambitie om kattengedragstherapeut te worden.

Sinds 26 januari 2021 ben ik mede-eigenaar van Meowt.

Even voorstellen: Welkom
ragdolleke-pis-mitted-768x762.jpg

Belgian Ragdoll Club

Op 18 januari 2020 is de Belgian Ragdoll Club opgericht, een rasclub voor Ragdolls onder de vlag van Felis Belgica (dit is de Belgische kattenvereniging die aangesloten is bij de FiFe). Een leuke informatieve rasclub waar wij ook lid van zijn.

Wat doet de Belgian Ragdoll Club zoal voor de leden?

  • Advies bij het starten van je cattery

  • Whatsapp groep voor leden waar we elkaar helpen

  • Privé Facebookgroep waar ook documenten te downloaden zijn die van pas kunnen komen 

  • Organiseren van activiteiten, workshops en Q&A's

Kortom een leuke club voor zowel fokkers als liefhebbers van de Ragdoll!

Neem gerust een kijkje op de website www.belgianragdollclub.be of stuur een mail naar info@belgianragdollclub.be als er vragen zijn of als je lid wilt worden.

Even voorstellen: Afbeelding
bottom of page