Ervaring

Samenvatting kattenshow 2019

Demon

Felikat

Gorredijk 2 november 2019

En weer thuis na een geslaagde dag kattenshow in Gorredijk. Pippa behaalde EX1 en daarmee haar 2e CACIB punt! Nog één internationaal punt te gaan dan heeft ze haar volgende titel 🥳 Helaas was Pippa vandaag niet in haar beste humeur en daarom was het niet raar dat ze de BIV verloor en tijdens de nominatie voor de BIS hebben we besloten haar terug te trekken uit de competitie (alles voor het welzijn van de kat).

Demon deed voor de laatste keer mee in de categorie kittens ondanks zijn 4,6 kg 😉. Hij kon dus ook geen punt halen maar de keurmeester was lovend over hem en vond hem erg groot voor zijn leeftijd 🙀. Hij behaalde opnieuw 'Uitmuntend 1'. Jammer genoeg waren er te weinig katten in deze categorie voor een BIV maar hij mocht wel terugkomen voor nominatie voor de BIS die hij helaas verloor van een andere mooie ragdoll.

Al met al weer een geslaagde showdag! Nu uitkijken naar de volgende show in België over 3 weken inclusief workshop en ragdoll special 😸🐾🙂

Mundikat

Uitgeest 5 oktober 2019

Weer thuis na een mooie showdag...

Pippa was al vroeg aan de beurt en vond het zo gezellig dat ze zonder pardon bij de keurmeester op schot ging liggen. Dit leverde haar de nodige complimenten en lovende woorden op en de keurmeester wilde haar zelfs mee terug nemen naar Denemarken😉 Uiteraard kreeg ze haar eerste CACIB-punt en daarnaast werd ze genomineerd voor de BIS (Best in Show) die ze helaas verloor van een Exotic.

En toen was Demon aan de beurt, voor hem was dit de eerste show en wij waren zeer benieuwd wat de keurmeester van hem zou vinden en hoe Demon het zelf zou vinden. In de auto was het eerst een beetje spannend maar bij aankomst in de zaal was hij de hele dag relaxt en stoorde hij zich nergens aan. Tijdens het wachten lag meneer rustig in zijn showkooi op zijn rug te relaxen😂.


De keuring ging ook perfect en ook hij kreeg eigenlijk alleen lovende woorden! Helaas verloor hij zijn nominatie voor BIS aan een pers en omdat hij nog maar een kitten is tellen zijn punten niet mee voor een titel. Maar ondanks dat was het voor hem een geslaagde eerste show. Wij zijn dan ook supertrots op deze mooie resultaten van onze toppers en kijken uit naar de volgende show!😸🐾😸

Pippa
Pippa

Felikat

Noordwijkerhout 19 mei 2019

Het was een drukke dag in Noordwijkerhout. Voor ons de eerste keer bij Felikat en ook nog twee  keuringen op één dag. Dit was erg vermoeiend voor ons en de ragdolls. Het voordeel is natuurlijk wel dat we meerdere punten konden halen met onze meiden.

Maximaal konden wij 4 punten halen en die hebben wij gekregen. Pippa behaalde haar laatste 2 CAC-punten om de titel Champion te behalen en Faylinn had genoeg aan 1 CAC-punt om Champion te worden. De andere punt CACIB is voor de volgende titel International Champion IC.

Wij zijn in ieder geval trots op onze dames die ondanks deze bijzonder dag goed gepresteerd hebben. Op naar de volgende show waarschijnlijk in het najaar.  

Mundikat

Zutphen 21 & 22 april 2019

De Paasdagen doorgebracht bij de Mundikatshow in Zutphen en nu met een goed gevoel weer lekker thuis want de eerste punten zijn binnen! Alle drie de ragdolls mochten beide dagen mee maar alleen Faylinn en Pippa zijn gekeurd, beide in de open klasse voor volwassen poezen.

Faylinn haalde op beide dagen zonder problemen haar EX1 en heeft inmiddels dus al 2 CAC-punten, nog maar 1 punt en dan draagt zij de titel Champion! Pippa had veel concurrentie en hoort pas sinds 3 dagen bij de categorie volwassen poezen daarvoor was ze nog een junior. Beide dagen waren de keurmeesters vol lof over haar, maar gisteren verloor ze toch haar punt aan een andere mooie seal bicolour ragdoll die net iets ouder en verder in haar ontwikkeling was.


Voor een eerste show deed Pippa het natuurlijk hartstikke goed met als eindresultaat een EX2. De 2e dag had ze meer geluk en kreeg ze wel haar EX1 en daarmee dus ook haar eerste CAC-punt. Al met al een gezellig weekend, nu op naar de volgende show!

Faylinn Champion
 

Meowt Copyright © 2018-2021 All Rights Reserved