Marcel Smit

Ragdoll fokker

Mijn naam is Marcel Smit, een echte kattenvriend. Mijn hele leven ben ik gefascineerd door dieren en ik wist al vrij vroeg in mijn leven wat ik wilde gaan doen, namelijk werken met dieren. Tijdens mijn studie diermanagement heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende dierenwinkels, asiels, dierenparken en dierentuinen.


Helaas heb ik destijds geen werk kunnen vinden in deze branche dat volledig aansloot bij mijn wensen. Ik heb toen besloten om mijn kennis thuis toe te passen in mijn eigen dierenrijk en ervaring op te doen in een ander vakgebied. Vele jaren later begon het toch weer te kriebelen om iets te gaan doen met dieren. Ik ben een grote liefhebber van katten en had op dat moment 4 prachtige katten in huis rondlopen. En zo ben ik begonnen met de basismodule gedragstherapie bij de Tinley Academie zodat ik alles leer over het gedrag en de verzorging van de kat. Ook ging ik op zoek naar informatie over raskatten en bezocht ik samen met mijn vrouw meerdere kattenshows en zo besloten we om een cattery te gaan beginnen met de naam Happy Raggies. 

19 januari 2018 heb ik mijzelf ingeschreven bij de KVK als Meowt en heb ik me aangesloten bij kattenvereniging Mundikat. De focus ligt met name op onze cattery Happy Raggies. Ons doel is om mooie en gezonde ragdolls te fokken en in combinatie met kattengedragstherapie de kittens te kunnen plaatsen bij nieuwe eigenaren met eventueel kinderen of andere katten. 

Marcel