Het verhaal

Hoe het begonnen is

Meowt is opgericht op 19 januari 2018. De naam komt voort uit het woord Miauwen vertaald naar het engels woord Meow. Momenteel houden wij 3 prachtig Ragdolls poezen. Faylinn (chocolate tabby bicolour), Hailey (seal mitted) en Pippa (seal bicolour).  


Wat wij doen:

Meowt houdt zich bezig met het houden, verzorgen en fokken van Ragdoll katten op een verantwoordelijk manier waarbij het welzijn van de katten altijd voorop staat. Onze Ragdolls kunnen binnen- en buitenshuis leven in een afgeschermde omgeving. Hun territorium is ingericht zoals een kat dat graag wil. Wij bestuderen het gedrag van deze mooie katten en delen de informatie door middel van blogs, foto´s en filmpjes op sociale media. Af en toe komt er een nestje kittens om onze bloedlijn in de Cattery voort te zetten. Wij fokken alleen Ragdolls die helemaal gezond zijn en worden getest door middel van dna en echo´s bij de dierenartsen. Onze Cattery is aangesloten bij kattenvereniging Mundikat onder de naam Happy Raggies en zal haar richtlijnen hanteren.

Meowt houdt zich verder bezig met kattengedragstherapie. Wij zien en merken dat er veel problemen zijn bij katten als we kijken naar hun gedrag. Wat bijvoorbeeld vaak voorkomt is angst, agressie, stress en zindelijkheidsproblemen. Om deze problemen op te kunnen lossen of te verlichten moet deze prikkel aangepakt of weggenomen worden. Momenteel wordt de opleiding gevolgd bij de Tinley Academie en de verwachting is dat deze opleiding in 2020 afgerond zal worden en dat dan de eerste consulten gegeven kunnen worden.

 

Meowt Copyright © 2018-2020 All Rights Reserved