top of page
Shadow

Opgericht

Ons verhaal

Meowt is opgericht op 19 januari 2018. De naam komt voort uit het woord Miauwen en dit hebben we vertaald naar het Engels en zo ontstond de naam Meowt! Momenteel houden wij meerdere lieve en mooie ragdolls.

Bekijk onze katten

Op de eerste plaats houden wij ons bezig met het houden, verzorgen en fokken van ragdolls op een verantwoorde manier waarbij het welzijn van onze katten altijd voorop staat. Onze ragdolls kunnen 24/7 zelf bepalen of ze binnen willen zijn of liever buiten in onze volledig afgeschermde tuin. Overal in huis bevinden zich plekken waar onze katten heerlijke kunnen chillen en zowel binnen als buiten vinden ze speelgoed en klimattributen. Hun hele territorium is dus eigenlijk een waar katten walhalla! Wij bestuderen het gedrag van onze katten en delen de informatie door middel van blogs, foto´s en filmpjes op Sociale Media. Een paar keer per jaar hebben we een nestje met onze lieve poezen om zo het ras te verbeteren en de bloedlijn binnen de cattery voort te zetten. Uiteraard fokken wij alleen met ragdolls die 100% gezond zijn. Al onze katten worden zowel via DNA als ook via echo´s bij de dierenarts gecheckt op (erfelijke) afwijkingen en ziektes. Tevens zijn al onze katten via bloed getest zowel FIV als FeLV en deze testen herhalen we bij een eventuele uitdekking. Onze cattery is aangesloten bij kattenvereniging Mundikat onder de naam Happy Raggies en hanteert de richtlijnen van deze vereniging.

Bekijk onze kittens

Om het gedrag van onze katten beter te begrijpen en toekomstige katteneigenaren te kunnen informeren bij veel voorkomende problemen is Marcel zich verder gaan verdiepen in kattengedragstherapie. Wij zullen dit enkel gebruiken in de praktijk bij onze eigen katten en bij het plaatsen van onze kittens en hebben besloten om geen gedragsconsulten aan derden te gaan geven.

Een aantal algemene tips delen we op Kattengedragstherapie

Over het algemeen hebben wij geen grote problemen met het onderhouden van de vachten van onze ragdolls al is duidelijk te zien dat er binnen het ras ragdoll veel verschillende types vacht bestaan. Om de kans op vachtproblemen te verkleinen is Laura de trimopleiding gaan volgen bij de Katten Academie en zo kwamen we op het idee om Meowt uit te gaan breiden met een trimsalon voor katten.

Bekijk de mogelijkheden van onze Kattentrimsalon

We sluiten zeker niet uit dat we onze producten en diensten in de toekomst nog verder gaan uitbreiden maar als het zover is zullen we dat hier zeker kenbaar gaan maken.

Opgericht: Over ons
bottom of page