Wie Zijn Wij

Wie Zijn Wij

 

Meowt is opgericht op 19 januari 2018. De naam komt voort uit het woord Miauwen vertaald naar het engels woord Meow. Momenteel houden wij 3 prachtig Ragdolls poezen. Faylinn (chocolate tabby bicolour), Hailey (seal mitted) en Pippa (seal bicolour).  

 

Wat wij doen:

Meowt houdt zich bezig met het houden, verzorgen en fokken van Ragdoll katten op een verantwoordelijk manier waarbij het welzijn van de katten altijd voorop staat. Onze Ragdolls kunnen binnen- en buitenshuis leven in een afgeschermde omgeving. Hun territorium is ingericht zoals een kat dat graag wil. Wij bestuderen het gedrag van deze mooie katten en delen de informatie door middel van blogs, foto´s en filmpjes op sociale media. Af en toe komt er een nestje kittens om onze bloedlijn in de Cattery voort te zetten. Wij fokken alleen Ragdolls die helemaal gezond zijn en worden getest door middel van dna en echo´s bij de dierenartsen. Onze Cattery is aangesloten bij kattenvereniging Mundikat onder de naam Happy Raggies en zal haar richtlijnen hanteren.

Meowt houdt zich verder bezig met kattengedragstherapie. Wij zien en merken dat er veel problemen zijn bij katten als we kijken naar hun gedrag. Wat bijvoorbeeld vaak voorkomt is angst, agressie, stress en zindelijkheidsproblemen. Om deze problemen op te kunnen lossen of te verlichten moet deze prikkel aangepakt of weggenomen worden. Momenteel wordt de opleiding gevolgd bij de Tinley Academie en de verwachting is dat deze opleiding in 2020 afgerond zal worden en dat dan de eerste consulten gegeven kunnen worden.

Marcel

Marcel
Mijn naam is Marcel Smit, een echte kattenvriend. Mijn hele leven ben ik gefascineerd door dieren en wist al vrij vroeg in mijn leven wat ik wilde gaan doen, namelijk werken met dieren. Tijdens mijn studie diermanagement heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende dierenwinkels, asiels, dierenparken en dierentuinen.
Helaas heb ik destijds geen werk kunnen vinden wat ik graag zou willen doen. Ik heb toen besloten om mijn kennis thuis toe te passen in mijn eigen dierenrijk en ervaring op te doen in een ander vakgebied. Vele jaren later begon het toch weer te kriebelen toch iets te gaan doen met dieren. Ik ben een grote liefhebber van katten en heb natuurlijk 4 prachtige katten thuis om van te houden.
Tijdens een training gedragstherapie bij Tinley Academie wist ik het helemaal. Ik word gedragstherapeut voor katten en ga me specialiseren in alles wat bij de verzorging hoort van de kat. Na veel zoeken van informatie over katten en bezoeken van kattenshows, heb ik besloten om een cattery te beginnen namelijk Happy Raggies en ben lid geworden van Mundikat.
19 januari 2018 heb ik mijzelf ingeschreven bij de KVK als Meowt. De focus ligt met name op mijn cattery Happy Raggies en katten gedragstherapie waar ik in maart 2018 mee start. In de tussentijd ben ik bezig om mijn website klaar te maken voor gebruik. Tot die tijd kunt u mij blijven volgen op sociale media voor meer nieuws!

Laura

Faylinn, Hailey & Laura

Mijn naam is Laura en ik was als klein meisje al helemaal gek op katten. Toen ik 6 was stierf onze poes Vlekkie en helaas kregen we daarna geen nieuwe kat meer wat ik erg jammer vond. Overal waar ik kwam was ik gefocust op katten en toen ik op mezelf ging wonen had ik al snel 3 kittens waarvan er eentje nog steeds bij ons woont (Donder). Ik had het geluk om een man te treffen die waar mogelijk nog gekker van katten is dan ik waardoor er nu 6 mooie en lieve exemplaren in mijn huis rondlopen en ik sluit niet uit dat er in de toekomst nog een paar bij komen?

Ik werk vanuit huis als zelfstandig reisadviseur wat mij de mogelijkheid geeft om veel tijd met onze katten door te brengen en waardoor ze eigenlijk nooit vaak of lang alleen zijn. Uiteraard heb ik ervaring in het houden en verzorgen van katten maar verder ben ik geen kattengedragsdeskundige. Ik ben wel geïnteresseerd in de kattengenetica en vanzelfsprekend zal ik ook de kittens die binnen onze cattery geboren worden helpen verzorgen.

Opleidingen

Diermanagement/Bedrijfsleider
Tinley Academie Katten Gedragstherapeut (opleiding)

Cursussen

EHBO voor Dieren

Kittens flessen

Basis Katten Genetica (opleiding).

Pawpeds G1 (aangemeld)

Praktijk Ervaring

Noorder Dierenpark, Emmen

Dierenspeciaalzaak Bongertman, Groningen

Dierenpension, Eelde

Familiepark Landgoed Nienoord, Leek

Kinderboerderij Stadspark, Groningen

Erkenning

Wij worden erkend door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Onze cattery Happy Raggies is aangesloten bij kattenvereniging Mundikat en als breeder bij Prins Petfood.