Cattery Happy Raggies

Hoe het begon

Mijn vrouw en ik hebben een groot gedeelte van ons leven katten gehouden maar nog nooit raskatten. Op vakanties, onderweg of waar we ook maar waren trokken de katten altijd onze aandacht. Wij zijn dol op deze dieren en houden ze graag bij ons in de buurt.

Ik heb tijdens en na mijn studie veel ervaring opgebouwd in het dierenrijk, maar nog nooit het idee gehad om voor mezelf te beginnen.


In 2017 hebben wij onze eerste kattenshow bezocht in Groningen en zijn op zoek gegaan welk ras ons het meeste aansprak. De twijfels waren tussen de Heilige Birmaan, Bengaalse kat en Ragdoll. De keuze is zoals de naam van de cattery al aangeeft voor de ragdolls gevallen. De cattery zal altijd klein blijven maar wij gaan voor hoge service en de persoonlijke aandacht. Wij streven naar een unieke werkwijze en dat zal het welzijn van de katten bevorderen.

Op de krabpaal ragdolls
 

Leefgebied

In huis en kat vriendelijke tuin

Onze katten kunnen overal komen in huis en in de afgeschermde tuin. Ons huis bestaat uit 3 etages en we hebben bewust gekozen voor open ruimtes omdat katten een territorium hebben en het liefst solitair leven. Daarom geven wij ze de ruimte om een eigen plekje te zoeken. In het huis staan en liggen overal lekkere mandjes, kussentjes en huisjes waar ze kunnen vertoeven. Onze katten spelen graag en bezitten talloze speelgoedmuizen, balletjes en ander soort speelgoed waar ze graag mee spelen. Ook hebben wij rekening gehouden met de krabbehoefte van de kat en kattenbakken. Zo heeft elke verdieping meerdere kattenbakken en staan er overal krabpalen.

Bij mooi weer gaan onze katten graag naar buiten in de tuin om te genieten van het zonnetje of om te spelen. Onze tuin is helemaal afgezet zodat de katten de tuin niet kunnen verlaten of andere katten in onze tuin kunnen komen. De tuin is katvriendelijk met veel groen en er staat een volière met parkieten. De grote klimtoren met ballenbad is hier de absolute eyecatcher. Ook hier ligt voldoende speelgoed en bevinden zich talloze ligplekjes zodat onze katten zelf kunnen bepalen of ze lekker in de zon willen zitten of liever de schaduw op zoeken.

Kitty
Hailey
Faylinn
Spyro
Pippa
Shadow
 

Galerij onze Ragdolls

Paar mooie foto's van onze Ragdolls. Zij stellen zich graag één voor één aan u voor.

Demon
Nala en Kiara
Pippa
Faylinn
Hailey
 

Gezondheid

Het welzijn en gezondheid voorop

Gezondheid is belangrijk. Al onze katten zijn gezond op dit moment en worden jaarlijks getest op de meest voorkomende ziektes of erfelijke afwijkingen. Alle katten zijn negatieve getest en de uitslag hiervan is uiteraard in te zien indien van toepassing. Het sluit echter niet uit dat de katten nooit ziek zullen worden. Door middel van testen kunnen wij een ziekte vroeg in kaart brengen en indien mogelijk behandelen.

 
Three Cute Kittens

DNA testen

Standaard worden alle ragdolls getest bij Langford of Laboklin via DNA op de volgende aandoeningen:

Polycystic Kidney Disease (PKD)

Hypertrofisch Cardiomyopathie (HCM)

Kleur en verdunning bepaling

Echografie

Elk jaar krijgen de ragdolls een echo bij de specialist om te kijken of ze geen afwijkingen hebben op de volgende aandoeningen:

Polycystic Kidney Disease (PKD)

Hypertrofisch Cardiomyopathie (HCM)

Chronische Interstitiële Nefritis (CIN)

Bloedtesten

De ragdolls krijgen een bloedgroep bepaling DNA voor ragdolls en worden serologisch getest. Dit wordt gedaan door middel van bloedmonsters via de dierenarts.

Overige testen

Ook zijn onze katten getest op Felien immunodeficiëntievirus (FIV) en

Feline leukemie virus (Felv). Deze testen worden voor een uitdekking herhaald.

Vaccinaties

Onze katten krijgen vaccinaties tegen niesziekte en kattenziekte. Sommige katten bij ons hebben Rabiës gekregen omdat ze uit het buitenland geïmporteerdzijn of naar het buitenland gaan voor een kattenshow.

Overige behandelingen

Onze katten krijgen preventief Stronghold en Milbemax wormkuur het gehele jaar door.

Meowt Copyright © 2018-2020 All Rights Reserved