top of page

Cattery Happy Raggies

Hoe het begon

Wij hebben beide een groot gedeelte van ons leven katten gehouden maar waren beide niet bekend met raskatten. Op vakanties, onderweg of waar we ook maar waren trokken de katten altijd onze aandacht. Marcel heeft tijdens en na zijn studie veel ervaring opgebouwd in het dierenrijk, maar nog nooit het idee gehad hier zijn werk van te maken. Toch bleef het kriebelen en zo besloot hij te starten met een opleiding tot kattengedragstherapeut en eigenlijk zou het ook wel leuk zijn om een eigen cattery te beginnen....


In 2017 hebben wij onze eerste kattenshow bezocht in Groningen en toen zijn we op zoek gegaan naar welk ras het beste bij ons zou passen. De twijfels waren tussen de Heilige Birmaan, de Bengaal en de Ragdoll. De keuze is zoals de naam van de cattery al aangeeft op de Ragdoll gevallen. Wij streven naar een unieke werkwijze en dat zal het welzijn van de katten bevorderen.

180606423_2652659461698244_4919597250515
Cattery Happy Raggies: Over ons

Leefgebied

Een katvriendelijk huis en tuin

Ons huis is helemaal ingericht op katten, het bestaat uit 3 etages en op iedere etage en in iedere kamer zijn voorzieningen voor katten te vinden. Op deze manier geven wij ze de ruimte om een eigen plekje te zoeken. In het huis staan en liggen overal lekkere mandjes, kussentjes en huisjes waar ze kunnen vertoeven. Onze katten spelen graag en bezitten talloze speelgoedmuizen, balletjes en ander soort speelgoed waar ze graag mee spelen. Ook hebben wij rekening gehouden met de krabbehoefte van de kat en kattenbakken. Zo heeft elke verdieping meerdere kattenbakken en staan er overal krabpalen.

Bij mooi weer gaan onze katten graag naar buiten in de tuin om te genieten van het zonnetje of om te spelen. Onze tuin is helemaal afgezet zodat de katten de tuin niet kunnen verlaten of andere katten in onze tuin kunnen komen. De tuin is katvriendelijk met veel groen en de grote klimtoren met ballenbad is hier de absolute eyecatcher. Ook hier ligt voldoende speelgoed en bevinden zich talloze ligplekjes zodat onze katten zelf kunnen bepalen of ze lekker in de zon willen zitten of liever de schaduw op zoeken. In 2023 hebben we een mooie kattenren gebouwd zodat onze katers ook tegelijk met de poezen buiten kunnen zijn en die kattenren is een groot succes!

Jessie
Kiara
Nala
Angel
Faylinn
Tess en Zoë
Jessie
Missy
Toulouse
Shadow
Spyro
Pippa
Marie
Kitty
Kiara
Hailey
Demon
Cattery Happy Raggies: Over ons

Galerij onze Ragdolls

Hieronder een paar mooie foto's van onze Ragdolls. Zij stellen zich graag één voor één aan u voor.

Demon
Faylinn
Hailey
Toulouse
Marie
Miss Bianca
Jessie
Angel
Tess en Zoë
Nala
Kiara
Pippa
Cattery Happy Raggies: Portfolio

Gezondheid

Bij ons staat het welzijn van de katten en hun gezondheid voorop

Gelukkige en gezonde katten en kittens is het allerbelangrijkste! Al onze katten zijn momenteel gezond en worden jaarlijks getest op de meest voorkomende ziektes en/of erfelijke afwijkingen. De uitslag van deze testen is uiteraard in te zien voordat u via ons een kitten aanschaft. Helaas sluit dit echter niet voor 100% uit dat onze katten nooit ziek zullen worden. Door middel van testen doen wij er echter alles aan om erfelijke aandoeningen en ziektes uit te sluiten of vroeg in kaart brengen zodat we deze indien mogelijk kunnen behandelen. Mocht er binnen onze cattery een bepaalde ziekte of aandoening bekend worden dan zullen we de betreffende kat en lijnen vanzelfsprekend sluiten want ons doel is gezonde lijnen voort te zetten.

Cattery Happy Raggies: Onze diensten
Three Cute Kittens

DNA testen

Standaard worden al onze ragdolls evenals de kittens voordat ze verhuizen getest bij Langford of bij Laboklin via DNA op de volgende aandoeningen:


Polycystic Kidney Disease (PKD)

Hypertrofisch Cardiomyopathie (HCM)

Kleur en verdunning (indien nodig)

Echografie

Elk jaar krijgen onze ragdolls een echo bij de specialist om te kijken of ze geen afwijkingen hebben op de volgende aandoeningen:


Polycystic Kidney Disease (PKD)

Hypertrofisch Cardiomyopathie (HCM)

Chronische Interstitiële Nefritis (CIN)

Bloedtesten

Al onze ragdolls worden voordat ze hun hun eerste nestje krijgen via een serologische bloedtest bij de dierenarts getest op bloedgroep.

Overige testen

Ook zijn al onze katten getest op Felien immunodeficiëntievirus (FIV) en Feline leukemie virus (Felv). Deze testen worden voor een uitdekking herhaald.


Vaccinaties

Al onze katten krijgen vaccinaties tegen niesziekte en kattenziekte. Sommige katten bij ons hebben Rabiës gekregen omdat ze uit het buitenland geïmporteerd zijn of omdat we ze meenemen naar het buitenland voor een kattenshow.

Overige behandelingen

Onze katten krijgen preventief Stronghold en Milbemax tegen wormen en vlooien.

Cattery Happy Raggies: Pro Gallery
bottom of page