top of page

Hoe verloopt een trimbehandeling?

Hoe ga ik te werk

IMG-20210717-WA0022.jpg

Nagels knippen

Ik zal iedere behandeling beginnen met het controleren en knippen van de nagels van uw kat. Op deze manier kan ik controleren of uw kat geen last heeft van ingegroeide nagels maar daarnaast is nagels knippen ook belangrijk voor mijn eigen veiligheid.

IMG-20210717-WA0016.jpg

Controleren en verwijderen klitten

Klitten doen pijn en als ze niet op tijd verwijderd worden kunnen ze ervoor zorgen dat de vacht gaat vervilten en dan is de enige optie om deze viltplekken te scheren. Ik voel met mijn handen door de vacht of ik ergens klitten voel en mocht uw kat klitten hebben dan probeer ik altijd vachtbesparend te werken en zal ik klitten zo veel mogelijk verwijderen zonder de tondeuse te gebruiken.

IMG-20230401-WA0004.jpg

Kammen

Mocht de kat geen klitten of vilt hebben dan zal ik de vacht enkel goed uitkammen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kat minder last heeft van loszittende haren en we voorkomen hiermee dat de vacht gaat klitten of vervilten. Bovendien zult u daarna minder tijd nodig hebben om de vacht zelf bij de houden.

Hoe verloopt een trimbehandeling: Onze diensten
Tinklebell (trimsalon).jpg

Scheren

Indien uw kat erg veel last heeft van veel (grote) klitten of zelfs ernstig vervilt is dan is scheren vaak de meest katvriendelijke oplossing. Het is hierbij mogelijk om enkel de klitten en/of viltplekken eruit te scheren maar in sommige gevallen ben ik ook genoodzaakt om de hele kat te scheren. Dit gaat uiteraard altijd in overleg en zal ik alleen doen als er echt geen andere optie is.

Glenn (trimsalon).jpg

Sanitaire trim

Sommige katten hebben vooral aan de achterkant extreem veel haar waardoor er vaak ontlasting achterblijft in de vacht en in dat geval bestaat de mogelijkheid om het haar rondom de anus weg te scheren, dit noemen we een sanitaire trim. Mocht dit nodig zijn tijdens de behandeling dan zal ik dit ook met u overleggen. Er zijn echter ook katten bij wie dit probleem veel voorkomt en waarbij we de achterkant beter structureel bij kunnen houden en in dat geval is het mogelijk om de sanitaire trim los te boeken tegen gereduceerd tarief. Tijdens zo’n trimbehandeling zal ik me ook enkel richten op de achterkant en de vacht verder niet doorkammen.

Rocket.jpg

Wassen en drogen

Soms is de vacht van de kat erg vettig of vies, dit kan komen door uiteenlopende redenen en in dat geval is het zinvol om de kat te wassen en te drogen. Ik heb hiervoor ook speciale verzorgingsproducten. Ik was alleen als het echt noodzakelijk is en in de meeste gevallen zal deze behandeling ook niet tegelijk met een reguliere trimbehandeling uitgevoerd worden omdat de behandeling voor de kat anders te lang gaat duren.

IMG-20210717-WA0018.jpg

Controleren ogen, oren en tanden

Aan het einde van de trimbehandeling zal ik altijd de oren en oogjes schoonmaken en indien mogelijk het bekje/tandjes controleren en daarna is de kat weer klaar om naar huis te gaan.

Over het algemeen zal een kat in de trimsalon meer toelaten dan thuis, mocht de trimbehandeling niet direct lukken dan ken ik verschillende trucjes om de kat gerust te stellen waardoor het waarschijnlijk wel lukt. In sommige gevallen geeft het trimmen een kat echter zoveel stress dat ik een trimsessie halverwege moet onderbreken. In dat geval zal ik altijd aanbieden om de trimsessie op een later moment te hervatten en af te ronden.

Helaas komt het heel sporadisch ook voor dat een kat zich echt niet laat trimmen door b.v. een eerdere traumatische ervaring en in dat geval zal ik met de eigenaar en dierenarts overleggen wat de mogelijkheden zijn.


In principe heeft het mijn voorkeur dat een eigenaar bij de trimbeurt aanwezig blijft en vanzelfsprekend zal ik dan altijd uitleg geven en overleggen wat de mogelijkheden zijn.


Het is aan te raden om voor een bezoek aan de trimsalon ook even de pagina Voorbereiding bezoek trimsalon op deze website door te nemen!

Hoe verloopt een trimbehandeling: Onze diensten
bottom of page