top of page
Toulouse

Voorbereiding

Op bezoek bij de trimsalon

Heeft u een afspraak gemaakt bij mij in de trimsalon dan is het zinvol om voordat u hierheen komt even stil te staan bij de volgende punten: 


 • Zorg dat u weet waar uw kat is, niks is meer stressvol voor het dier dan dat u hem vlak voor het bezoek aan mijn trimsalon even snel van straat plukt en in een mandje stopt.

 • Geef de kat een uur voor het bezoek aan de trimsalon een schone kattenbak. Veel katten doen direct hun behoefte op een schone bak en zo is de kans groter dat de kat zonder volle blaas in mijn trimsalon aankomt wat uiteraard fijner voor het dier is.

 • Vervoer uw kat altijd in een stevig mandje, liefst eentje met een bovenklep of waar de bovenkant makkelijk vanaf kan zodat dit in mijn trimsalon minder stress geeft.

 • Zorg er ook altijd voor dat het mandje en het kleedje dat erop/erin ligt schoon is. Bij stress of angst zal een kat bepaalde geuren afgeven die voor een mens bijna niet waar te nemen zijn maar voor een kattenneus wel en als u uw kat dus in hetzelfde mandje gaat vervoeren als waarin hij (of een andere kat) eerder bij b.v. de dierenarts is geweest dan kan dit dus onbedoeld alweer stress veroorzaken. Mijn advies is om een reismandje en toebehoren na ieder gebruik gelijk schoon te maken om deze geuren eruit te halen.

 • Mocht u met de auto naar mij toekomen dan kan het handig zijn om een handdoek over het reismandje te doen zodat de kat minder stress meekrijgt van de omgeving, daarnaast kan ik uw kat tijdens het trimmen op deze handdoek leggen zodat hij een vertrouwde geur ruikt. Dit laatste kan uiteraard ook met een handdoek die in het reismandje ligt.

 • Komt u met meerdere katten zorg er dan voor dat ze allemaal een eigen reismandje hebben.

 • Blijf zelf rustig en relaxt, een kat voelt het als zijn baasje stress heeft en gaat dit dan overnemen.

 • Een bezoek aan een trimsalon is voor de meeste katten altijd spannend en stressvol, laat (kleine) kinderen daarom liever thuis.

 • Ik vind het geen probleem als eigenaren er tijdens de trimsessie bij willen blijven zodat ik direct alle vragen kan beantwoorden en tips kan geven. In sommige gevallen geeft dit de kat echter te veel stress en is het beter om de kat bij mij achter te laten en later weer op te halen. Dit gaat altijd in overleg met de eigenaar.

 • In sommige gevallen geeft het trimmen een kat zoveel stress dat ik een trimsessie halverwege moet onderbreken. In dat geval zal ik altijd aanbieden om de trimsessie op een later moment te hervatten en af te ronden.

 • Helaas komt het heel sporadisch ook voor dat een kat zich echt niet laat trimmen door b.v. een eerdere traumatische ervaring en in dat geval zal ik met de eigenaar en dierenarts overleggen naar de mogelijkheden. P.s. Wist u dat het mogelijk is om een kat te laten wennen aan de reismand en het 

vervoeren? Dit kan door middel van trainen en ik vertel u graag welke stappen u hiervoor moet nemen. Hou er echter wel rekening mee dat dit niet binnen een paar dagen geregeld is en dat het enig geduld vergt.

Voorbereiding bezoek trimsalon: Over ons
bottom of page