top of page
Nova
Kattentrimsalon: Welkom

Kattentrimsalon Meowt

Voor elke kat

Welkom op de website van Kattentrimsalon Meowt in Swifterbant.


Mijn naam is Laura Smit-Westendorp en ik ben gediplomeerd kattentrimster en Feline Welzijnscoach. Een deel van onze garage is omgebouwd tot professionele trimsalon en daar heb ik de beschikking over alle benodigde trimattributen zodat ik mijn werkzaamheden op de juiste manier kan uitvoeren.


In mijn trimsalon zijn alle katten welkom ongeacht het ras of type vacht. Ik bekijk iedere kat als een eigen individu en geef hem/haar de behandeling die noodzakelijk is, denk hierbij aan kammen, klitten verwijderen of scheren. In uitzonderlijke situaties is het ook mogelijk om uw kat te wassen maar dat doe ik uiteraard niet zomaar. Dit alles zonder narcose en op een katvriendelijke manier. Een bezoek aan een kattentrimsalon is voor een kat al stressvol genoeg dus ik zal er alles aan doen om de trimbehandeling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zal ik u tijdens of na de behandeling adviseren hoe u de vacht van uw kat zelf kunt onderhouden.


Al meerdere malen heb ik de vraag gekregen waarom je met een kat naar een trimsalon zou gaan en op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Sommige vachten hebben natuurlijk het nodige onderhoud nodig en soms is het voor een katteneigenaar simpelweg niet mogelijk om de vacht van zijn/haar (langharige) kat goed te onderhouden waardoor het gaat klitten of er zelfs vilt in de vacht ontstaat en dit kan voor een kat extreem pijnlijk zijn. Het kan ook voorkomen dat een kat de vacht zelf niet meer goed kan onderhouden door bijvoorbeeld overgewicht, gebitsproblemen of ouderdom. In sommige gevallen heeft een kat extreem last van losse haren of braakt hij/zij geregeld haarballen en in dat geval kan een trimmer soms ook uitkomst bieden. Ook komt het bij bepaalde katten voor dat er geregeld ontlasting in de vacht achterblijft waardoor een sanitaire trim (het wegscheren van de haren rondom de anus) een oplossing kan zijn. Maar ook het knippen van de nagels en het reinigen van oortjes en oogjes behoort tot mijn taken als trimster. Kortom mijn werkzaamheden als kattentrimster zijn nog best veelzijdig! 

Voor de meeste katten is een bezoek aan de trimsalon best stressvol. U kunt er echter op vertrouwen dat ik uw kat tijdens de trimbehandeling met voldoende aandacht, liefdevol en op een katvriendelijke manier zal behandelen, en dat alles zonder narcose!

Zoals de naam al doet vermoeden richt Kattentrimsalon Meowt zich enkel op het trimmen van katten, bij de vachtverzorging van uw hond of konijn kan ik u niet helpen.


Naast mijn werkzaamheden als kattentrimster volg ik ook een opleiding tot Feline Gedragstherapeut en geef ik als Feline Welzijnscoach preventie- en adviesconsulten die het welzijn van de kat verbeteren en gedragsproblemen voorkomen.  

Graag tot ziens in mijn trimsalon!


Hartelijke groet,


Laura Smit-Westendorp

Kattentrimsalon: Tekst
194338117_2672700713027452_8282601619917608842_n.jpg
Kattentrimsalon: Afbeelding

Trimsalon

Voorbereiding bezoek aan de trimsalon

Heeft u een afspraak gemaakt bij mij in de trimsalon dan is het zinvol om voordat u hierheen komt even stil te staan bij de volgende punten:

Kattentrimsalon: Tekst
Kattentrimsalon: Onze diensten

Wij zijn aangesloten bij:

Banner Drontenpas
Kattentrimsalon: Afbeelding
Kattentrimsalon: Video

Opening

kattentrimsalon Meowt

bottom of page