Prachtige ragdoll

In het kort: de Ragdoll

De ragdoll is ontstaan in Amerika in de jaren 60 door het uitkruisen van de Heilige Birmaan, Pers, Turkse Angora en de Siamees. Ragdolls zijn vrij rustige, lieve, aanhankelijke katten. Het zijn echte aanhankelijke katten die graag bij je zitten maar ze zoeken soms ook lekker een eigen plek om te liggen. Ze volgen je vaak trouw waarbij je moet opletten dat ze je niet voor de voeten lopen. Ze zijn heel sociaal, zijn erg op mensen gericht en ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk. Uitsluitend in uiterste nood zullen ze hun nagels uitslaan. Ragdolls blijven hun leven lang speels en vinden het bijvoorbeeld leuk om te apporteren. Ragdolls zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het ook erg goed vinden met andere dieren. Het zijn zeer geschikte binnenkatten maar een kattenren of afgesloten tuin stellen ze ook zeker op prijs. Laat een ragdoll echter nooit los op straat lopen want doordat ze geen gevaar zien en kennen is de kans groot dat je ragdoll niet meer thuiskomt. Onze mening is dat ragdoll kittens altijd samen met een soortgenootje van ongeveer dezelfde leeftijd geplaatst moet worden zodat er altijd een speelkameraadje is om mee te spelen.

Uiterijk & Kleuren

Een Ragdoll is een forse kat. De naam Ragdoll betekent letterlijk ‘lappenpop’. Deze naam heeft hij gekregen omdat hij tijdens het optillen letterlijk slap hangt in je armen. Zijn vacht is halflang, zijdezacht en klit normaal gesproken niet.


Point ragdoll kittens worden spierwit geboren waarna de kleuren langzaam duidelijk worden. Pas rond het derde levensjaar is hij uitgegroeid en helemaal op kleur. Katers kunnen tussen de 5 en 10 kilo wegen, een volwassen poes weegt tussen de 3 tot 6 kilo.

Traditioneel

De traditionele ragdoll is een pointed kat waarbij alle points donkerder zijn dan het lichaam. Ook moeten ze onafhankelijk van het patroon altijd blauwe ogen hebben.


De kleuren van een ragdoll kunnen we onderscheiden in Seal, Chocolate, Red, Blue, Lilac en Crème. Al deze kleuren komen ook in lynx (tabby) voor. Daarnaast kunnen poezen het Tortie gen (rood) dragen.

De ragdoll kent 3 patronen, namelijk de Colourpoint, de Mitted en de Bicolour.

Colourpoint: Masker, oren, poten en staart zijn gekleurd. Lichaamskleur is lichter, crèmekleurig. De borst is meestal lichter dan de rest van het lichaam. Een colourpoint mag absoluut geen wit hebben.

Mitted: Mitted betekent gehandschoend. Bij een mitted zijn de points gekleurd. Daarnaast heeft de mitted witte sokjes aan de voorpoten en hogere laarsjes op de achterpoten. Van de kin tot aan de staartinplant loopt een witte streep, de zogenaamde buikstreep. Sommige mitteds hebben een witte bles op hun neus.

Bicolour: Het masker is gekleurd, maar bevat een omgekeerde, witte “V”. Staart en oren zijn gekleurd. Kin, borst, buik en poten zijn wit.

Niet traditioneel 

Naast de traditionele ragdolls bestaan ook niet traditionele ragdolls dit zijn de Solid, Sepia en Mink.

De solid of self colored ragdoll, ook wel non pointed ragdoll genoemd, heeft een donkere vachtkleur die in elke kleur kan voorkomen, al dan niet in combinatie met wit. De donkere kleur wordt gecombineerd met een groene, oranje, gouden oogkleur. Ze worden al gekleurd geboren.

De mink ragdolls hebben een donkerdere gepoint lichaamskleur. Dit wordt gecombineerd met een grijze tot donkerblauwe oogkleur, maar de ideale oogkleur voor een mink is blauw/groen.


Sepia ragdolls zijn nog iets donkerder gepoint en hebben een dubbel mink gen. In combinatie met een pointed ragdoll geven zij allemaal mink ragdoll kittens. Mink en sepia kittens worden, in tegenstelling tot de normale pointed ragdolls, al gekleurd geboren, de points en de kleur zijn dan al zichtbaar bij de geboorte.


Wij fokken in onze cattery alleen traditionele Ragdolls.

 

Het beste voor de kat

Wij staan achter Prins Petfood en Petplan

Petplan huisdierverzekering

petplan.gif

Zorgverzekering voor onze katten

De keus is lastig, wel of niet verzekeren? U kunt zelf maandelijks geld opzij leggen of een huisdierenverzekering afsluiten voor uw dierbare huisdier. Een ziektekostenverzekering dekt medische kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval en zal afhankelijk van de verzekering het bedrag (deels) vergoeden. De diergeneeskunde is volop in ontwikkeling en er is steeds meer mogelijk om uw huisdier te kunnen helpen in nood.


Bijna iedere ziekte of aandoening is tegenwoordig goed te behandelen. De kosten kunnen echter fors oplopen. Een uitgebreide operatie of medicatie voor ziekten kan wel honderden tot zelfs duizenden euro’s kosten.

Een huisdierenverzekering biedt de uitkomst. Voor een vast bedrag per maand kunt u deze kosten flink verminderen en uw huisdier helpen. Er zijn een aantal huisdierverzekeringen op de markt. Elke verzekering biedt verschillende mogelijkheden, dekkingen en prijs.

Prins Petfood

Standaard-banner-Nederlands-Kat-1000x316

100% natuurlijk kattenvoeding

Prins Petfoods maakt 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding. Geperste en krokante brokvoeding, buiten de koeling houdbare vleesmaaltijden in worst- of moussevorm en diepvries vers vleesmaaltijden. Voedingen voor alle behoeften en levensfasen, allemaal op basis van hoogwaardige producten met grondstoffen die een gezonde werking van het lichaam ondersteunen.

Prins staat als familiebedrijf al meer dan vijftig jaar voor streng gecontroleerde Nederlandse kwaliteitsproducten,  dierproefvrij en zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Het bedrijf organiseert regelmatig fandagen voor iedereen die graag letterlijk eens een kijkje in de keuken wil komen nemen en met eigen ogen wil zien wat Prins onder passie, respect en service verstaat.

Prins staat niet alleen voor lekker en verantwoord eten, maar voor een complete lifestyle. Met leuke, nieuwe ideeën en aandacht voor het dier op elk moment, tijdens iedere levensfase. Kennis en advies staan daarbij hoog in het vaandel.