Prachtige ragdoll

In het kort de Ragdoll

Ragdolls zijn vrij rustige, lieve, aanhankelijke katten. Het zijn echte schootzitters of zitten naast je maar zoeken soms ook lekker een eigen plek om te liggen. Ze volgen je vaak trouw waarbij je moet opletten dat ze je niet voor de voeten lopen. Ze zijn heel sociaal, zijn erg op mensen gericht en ontzettend nieuwsgierig en vriendelijk. Ragdolls blijven hun leven lang speels. Ragdolls zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het ook erg goed vinden met andere dieren. Het zijn zeer geschikte binnenkatten maar een kattenren of afgesloten tuin stellen ze zeer op prijs.

Uiterijk & Kleuren

Een Ragdoll is een forse kat. De naam Ragdoll betekent letterlijk ‘lappenpop’. Deze naam heeft hij gekregen omdat hij lettelijk zich slap hangt in je armen. Zijn vacht is halflang, zijdezacht en klit normaal gesproken niet.


Point Ragdoll kittens worden spierwit geboren waarna de kleuren langzaam duidelijk worden. Pas rond het derde levens jaar is hij uitgegroeid en helemaal op kleur. Katers kunnen tussen de 5 en 10 kilo wegen, een volwassen poes weegt ongeveer tussen de 3 tot 6 kilo.

Ragdolls vallen onder de pointkatten, Colourpoint. Dat wil zeggen dat de points, dus de oren, poten, staart en masker zijn gekleurd terwijl het lichaam lichter gekleurd is. Point Ragdolls hebben mooie blauwe ogen. De kleuren kunnen we onderscheiden in Seal, Chocolate, Blue, Lilac, Red en Creme. Al deze kleuren komen ook in lynx (tabby) voor. Daarnaast kunnen poezen het Tortie gen (rood) dragen.


De Ragdoll komt voor in drie hoofdvariëteiten, namelijk de Colourpoint, Mitted en Bi-colour.

Colourpoint: Masker, oren, poten en staart zijn gekleurd. Lichaamskleur is lichter, crèmekleurig. De borst is meestal lichter dan de rest van het lichaam. Een Colourpoint mag absoluut geen wit hebben.

Mitted: Mitted betekent gehandschoend. Bij een Mitted zijn de Points gekleurd. Daarnaast heeft de Mitted witte sokjes aan de voorpoten en hogere laarsjes op de achterpoten. Van de kin tot aan de staartinplant loopt een witte streep, de zogenaamde buikstreep. Sommige Mitteds hebben een witte bles op hun neus.

Bi-colour: Het masker is gekleurd, maar bevat een omgekeerde, witte “V”. Staart en oren zijn gekleurd. Kin, borst, buik en poten zijn wit.

Naast de traditionele Ragdolls bestaan ook niet traditionele ragdolls (Solid, Sepia en Mink).

De Solid of self colored Ragdoll, ook wel non pointed Ragdoll genoemd, heeft een donkere vachtkleur die in elke kleur kan voorkomen, al dan niet in combinatie met wit. De donkere kleur wordt gecombineerd met een groene, oranje, gouden oogkleur. Ze worden al gekleurd geboren.

De Mink Ragdolls hebben een donkerdere gepoint lichaamskleur. Dit wordt gecombineerd met een grijze tot donkerblauwe oogkleur, maar de ideale oogkleur voor een mink is blauw/groen.

Sepia Ragdolls zijn nog iets donkerder gepoint en hebben een dubbel mink gen. In combinatie met een pointed Ragdoll geven zij allemaal mink Ragdoll kittens. Mink en sepia kittens worden, in tegenstelling tot de normale pointed Ragdolls, al gekleurd geboren, de points en de kleur zijn dan al zichtbaar bij de geboorte.

Wij fokken in onze cattery alleen traditionele Ragdolls.

 

Het beste voor de kat

Wij staan achter Prins Petfood en Petplan

Petplan huisdierverzekering

Zorgverzekering voor onze katten

De keus is lastig, wel of niet verzekeren? U kunt zelf maandelijks geld opzij leggen of een huisdierenverzekering afsluiten voor u dierbare huisdier.

De ziektekostenverzekering dekken medische kosten ten gevolge van een ziekte, aandoening of ongeval en zal afhankelijk van de verzekering het bedrag vergoeden. De diergeneeskunde is volop in ontwikkeling en er is steeds meer mogelijk om u huisdier te kunnen helpen in nood.


Bijna iedere ziekte of aandoening is tegenwoordig goed te behandelen. De kosten kunnen echter fors oplopen. Een uitgebreide operatie of medicatie voor ziekten kan wel honderden of zelfs duizenden euro’s kosten.

Een huisdierenverzekering biedt de uitkomst. Voor een vast bedrag per maand kunt u deze kosten flink verminderen en uw huisdier helpen. Er zijn een aantal huisdierverzekeringen op de markt. Elke verzekering biedt verschillende mogelijkheden, dekkingen en prijs.


Wij hebben ervoor gekozen om iedere maand een gedeelte te sparen, een gedeelte preventieve zorg zelf te betalen (vaccinaties, vlooi- en wormmiddelen) en hebben daarnaast een kleine verzekering af gesloten bij Petplan voor onze Ragdolls.


Bereken zelf wat voor u het beste is!

Prins Petfood

100% natuurlijk kattenvoeding

Prins Petfoods maakt 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding. Geperste en krokante brokvoeding, buiten de koeling houdbare vleesmaaltijden in worst- of moussevorm en diepvries vers vleesmaaltijden. Voedingen voor alle behoeften en levensfasen, allemaal op basis van hoogwaardige producten met grondstoffen die een gezonde werking van het lichaam ondersteunen.

Prins staat als familiebedrijf al meer dan vijftig jaar voor streng gecontroleerde Nederlandse kwaliteitsproducten,  dierproefvrij en zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Het bedrijf organiseert regelmatig fandagen voor iedereen die graag letterlijk eens een kijkje in de keuken wil komen nemen en met eigen ogen wil zien wat Prins onder passie, respect en service verstaat.

Prins staat niet alleen voor lekker en verantwoord eten, maar voor een complete lifestyle. Met leuke, nieuwe ideeën en aandacht voor het dier op elk moment, tijdens iedere levensfase. Kennis en advies staan daarbij hoog in het vaandel.

 

Meowt Copyright © 2018-2020 All Rights Reserved