top of page
Marcel

Marcel Smit

Ragdoll fokker

Mijn naam is Marcel Smit, een echte kattenvriend. Mijn hele leven ben ik gefascineerd door dieren en ik wist al vrij vroeg in mijn leven wat ik wilde gaan doen, namelijk met dieren werken! Tijdens mijn studie diermanagement heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende dierenwinkels, asiels, dierenparken en dierentuinen. Helaas was het op dat moment niet mogelijk om een vaste aanstelling in deze branche te krijgen dus ben ik een andere richting op gegaan. 

In 2018 heb ik besloten om een cattery te starten en nadat ik diverse rassen vergeleken had, is de keuze uiteindelijk op de ragdoll gevallen met zijn zijdezachte vacht, prachtige blauwe ogen en het sociale karakter. Ik wilde het echter anders aanpakken dan andere fokkers en mij naast de rasstandaard en gezondheid gaan focussen op de verzorging en het gedrag om mijn kittenkopers zo een totaalplaatje te kunnen bieden. Zo kun je denken aan hulp bij koppelen, advies over voeding en vachtverzorging, katvriendelijke inrichting van huis en tuin en hulp bij eventuele (gedrags)problemen. Dit doe ik echter niet alleen maar samen met mijn vrouw.

Wij werken samen met diverse specialisten op het gebied van voeding, dierengeneeskunde en educatie en hebben het welzijn van onze dieren hoog in het vaandel staan.


Over ons: Welkom
Laura en Pippa

Laura Smit

Kattentrimster en Feline Welzijnscoach

Mijn naam is Laura Smit-Westendorp en ik ben gediplomeerd kattentrimster en Feline Welzijnscoach. Zoals elders op deze website al vermeld staat fokken wij Ragdolls. Naast de mooie blauwe ogen is de zijdezachte, langharige vacht typerend voor dit geweldige ras en op een gegeven ogenblik leek het mij zinvol om me verder te gaan verdiepen in vachtverzorging zodat ik dit zelf bij kon gaan houden. Hierbij kwam ik in contact met Sonja van Leeuwen van de Katten Academie en zo besloot ik te starten met de opleiding tot kattentrimster.


In oktober 2020 heb ik mijn diploma gehaald bij de Katten Academie (inmiddels Edupet) en mocht ik gaan trimmen bij het dierenasiel in Lelystad en deels ambulant. Ondertussen hadden we al bedacht dat we een deel van onze garage om zouden bouwen tot professionele trimsalon zodat ik daar mijn werkzaamheden als kattentrimmer op de juiste manier kon gaan uitvoeren. In juli 2021 was het eindelijk zover en mocht ik mijn trimsalon officieel  openen en sindsdien heb ik al vele katten mogen trimmen.


Tijdens mijn trimopleiding heb ik ook het nodige geleerd over het gedrag van katten en uiteindelijk heb ik besloten om na het behalen van mijn trimdiploma gelijk verder te gaan studeren voor kattengedragstherapeut, een pittige studie die ik hopelijk in het voorjaar van 2024 mag afronden. Inmiddels mag ik mezelf al Feline Welzijnscoach noemen en geef ik preventie- en advies consulten die het welzijn van de kat verbeteren en gedragsproblemen voorkomen. Ook het begeleiden van de eigenaren in dit proces hoort daarbij. Ik kan u inmiddels al bij heel veel problemen bijstaan en adviseren en na het afronden van de laatste module zal ik mijn werkzaamheden als Feline Gedragstherapeut verder uitbreiden.


Ik ben zeker van plan om in de toekomst meer lezingen, workshops en nascholing te gaan volgen op het gebied van kattengedrag en katten trimmen zodat ik mijn kennis kan bijhouden en verbreden.Over ons: Welkom
bottom of page