top of page
Marcel

Marcel Smit

Ragdoll fokker

Mijn naam is Marcel Smit, een echte kattenvriend. Mijn hele leven ben ik gefascineerd door dieren en ik wist al vrij vroeg in mijn leven wat ik wilde gaan doen, namelijk werken met dieren. Tijdens mijn studie diermanagement heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende dierenwinkels, asiels, dierenparken en dierentuinen.


Helaas heb ik destijds geen werk kunnen vinden in deze branche dat volledig aansloot bij mijn wensen. Ik heb toen besloten om mijn kennis thuis toe te passen in mijn eigen dierenrijk en ervaring op te doen in een ander vakgebied. Vele jaren later begon het toch weer te kriebelen om iets te gaan doen met dieren. Ik ben een grote liefhebber van katten en had op dat moment 4 prachtige katten in huis rondlopen. En zo ben ik begonnen met de basismodule gedragstherapie bij de Tinley Academie zodat ik alles leer over het gedrag en de verzorging van de kat. Ook ging ik op zoek naar informatie over raskatten en bezocht ik samen met mijn vrouw meerdere kattenshows en zo besloten we om een cattery te gaan beginnen met de naam Happy Raggies. 

19 januari 2018 heb ik mijzelf ingeschreven bij de KVK als Meowt en heb ik me aangesloten bij kattenvereniging Mundikat. De focus ligt met name op onze cattery Happy Raggies. Ons doel is om mooie en gezonde ragdolls te fokken en in combinatie met kattengedragstherapie de kittens te kunnen plaatsen bij nieuwe eigenaren met eventueel kinderen of andere katten. 

Over ons: Welkom
Laura en Pippa

Laura Smit

Kattentrimster

Mijn naam is Laura Smit-Westendorp en ik ben gediplomeerd kattentrimster. Ik woon samen met mijn man Marcel in Swifterbant en mede eigenaar van Meowt. Zoals elders op deze website al vermeld staat fokken wij Ragdolls. Naast de mooie blauwe ogen is de zijdezachte, langharige vacht typerend voor dit geweldige ras en
op een gegeven ogenblik leek het mij zinvol om me verder te gaan verdiepen in vachtverzorging zodat ik dit zelf bij kon gaan houden. Hierbij kwam ik in contact met Sonja van Leeuwen van de
Katten Academie en zo besloot ik te starten met de opleiding tot kattentrimster.


In 2001 ben ik afgestuurd aan de MTRO (Toerisme) en daarna ben ik vrijwel direct als reisadviseur
aan het werk gegaan. Eerst op een reisbureau en sinds 2010 vanuit huis als zelfstandig reisadviseur. Ik heb dit werk altijd met heel veel plezier gedaan maar nadat wij in 2019 ons eerste nestje Ragdolls kregen kwam ik erachter dat het runnen van een cattery ook veel tijd kost. De zorg voor de katten en de kittens bleek lastig te combineren met mijn werkzaamheden als zelfstandig reisadviseur. Begin
2020 (net voor de corona) heb ik daarom besloten om mijn werkzaamheden als zelfstandig
reisadviseur te beëindigen en me in eerste instantie te richten op onze katten en mijn opleiding.


Uiteindelijk bleek ik het trimmen steeds leuker te vinden en al vrij snel had ik dan ook de keuze gemaakt om na mijn opleiding gewoon mijn eigen kattentrimsalon te gaan beginnen en zo komt het dus dat Meowt inmiddels ook beschikt over een eigen trimsalon!


Mijn diploma bij de Katten Academie heb ik gehaald in oktober 2020 en inmiddels heb ik al vele katten mogen trimmen. Tijdens mijn opleiding heb ik ook het nodige geleerd over het gedrag van katten en ik ben zeker van plan om in de toekomst meer lezingen, workshops en nascholing te gaan volgen op het gebied van kattengedrag en katten trimmen zodat ik mijn kennis kan bijhouden en verbreden.


Voor de meeste katten is een bezoek aan een trimsalon best stressvol. U kunt er echter op vertrouwen dat ik uw kat tijdens de trimbeurt met voldoende aandacht, liefdevol en op een katvriendelijke manier zal behandelen, en dat alles zonder narcose!

Over ons: Welkom
bottom of page