top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Voor het eerst naar een kattenshow

Hi Furriends,


Gisteren was het dan eindelijk zo ver, ik ging met het baasje en het vrouwtje naar de Mundikat kattenshow in Zutphen. En ik kan zeggen dat dit voor ons alle drie een groot avontuur was. De dag begon al heel vroeg toen het baasje mij in een transporthokje stopte en in de auto zette. Ik had verwacht dat Hailey ook mee zou gaan maar het bleek dat ik de enige poes was die mee mocht. Ik vond dit best spannend en heb bijna de hele weg naar Zutphen gemiauwd.


Bij aankomst moesten we eerst langs een dierenarts voor een korte controle en daarna kwamen we in een zaal waar een heleboel andere katten aanwezig waren. We hadden al een papiertje gekregen met daarop een carré en kooinummer dus we hadden al gauw ons plekje gevonden. De baasjes gingen het kooitje mooi maken en daarna mocht ik erin. In onze omgeving waren meer Ragdolls aanwezig en in het kooitje naast mij zat oma Liz. Mieke was er ook bij en toen we allemaal geïnstalleerd waren haalde zij mij uit de kooi en werd ik uitgebreid gekamd en smeerden ze wat in mijn vacht voor een lekker geurtje en daarna begon het lange wachten.


Ik vond het best wel eng met al die andere katten en vreemde mensen en daarom kocht het baasje een mooie wit met groene pompoen voor mij waar ik me heerlijk in kon verstoppen. Maar na een tijdje moest ik hier toch uit zodat de baasjes mijn vacht weer konden modelleren en niet veel later moest ik me melden voor een 1e keuring. Deze keuring was een proefkeuring door een keurmeester in opleiding en telde verder niet mee voor de punten maar volgens mij was deze meneer wel tevreden over mij.

Niet veel later moest ik mij voor de 2e keer melden maar dit keer voor de echte keuring. Deze keer was er een mevrouw die mij uitgebreid ging bestuderen en bekijken en ook zij was heel enthousiast over mij. Ik heb natuurlijk nog wel mijn kittenvacht en ben nog niet helemaal volgroeid maar ik kreeg zonder veel moeite de titel EX1 wat inhoudt dat ik een punt verdiend heb in de juniorklasse. EX1 is de hoogst haalbare waardering en staat voor uitmuntend! Daarna mocht ik weer terug in mijn riante kooi. Het baasje was namelijk bang dat ik te weinig ruimte zou hebben in 1 kooi en daarom had hij voor mij een dubbele kooi gereserveerd zodat ik lekker royaal kon bewegen. Dit in tegenstelling tot de meeste andere katten die maar 1 kooi tot hun beschikking hadden. Uiteindelijk was deze luxe totaal niet nodig geweest omdat ik mij de hele dag amper aan de rechterkant van de kooi heb laten zien. Gelukkig mocht toen de pompoen ook weer in de kooi en kon ik mij weer heerlijk verstoppen want het duurde uiteindelijk nog best wel lang voor we weer naar huis toe konden.


Toen ik thuis kwam was ik blij dat ik de andere poezen weer zag alleen vonden die mij nogal vreemd ruiken dus na het eten ben ik eerst lekker naar buiten gegaan om uitgebreid te rollen in het gras!

Over een paar maandjes gaan we nog een keer naar een kattenshow en ik heb gehoord dat Hailey en Pippa dan ook mee gaan dus dan kunnen we lekker samen ravotten in die kooien, komen jullie dan een keertje kijken?


Dikke knuffel  

Faylinn

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Post: Blog2_Post
bottom of page