top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Maak kennis met de ´Twin Sisters´

Hallo katten vriendjes en vriendinnetjes,


Wat leuk dat jullie geïnteresseerd zijn in onze allereerste blog! Wij vinden het een eer om het toetsenbord van tante Fay over te nemen en maken zoveel mee dat het nog lastig gaat worden om een keuze te maken wat we jullie allemaal gaan vertellen. Maar laten we vandaag eerst eens beginnen met ons fatsoenlijk voor te stellen zoals we van onze mama geleerd hebben.


Zoals Faylinn ons in haar laatste blog al aangekondigd heeft zijn wij Tess en Zoë, oftewel de ´Twin Sisters´. Door de baasjes worden we zelfs wel eens de ´Evil Twin Sisters´genoemd, al hebben we eigenlijk geen idee waarom… Onze papa is PearlDolls Demon en mama is Happy Raggies Marie en wij zijn geboren op 07 juni 2023 via een keizersnede. De baasjes hebben ons zelf wakker mogen wrijven omdat we een beetje duf waren van de narcose die mama Marie gekregen had, en daardoor hebben we vanaf het begin af aan al een hele goede band met elkaar. Die twee dombo´s dachten in eerste instantie dat wij 2 katertjes waren en hadden eerst de namen Timon en Pumbaa voor ons bedacht, haha….hoezo dom? Maar toen ze er eindelijk achter kwamen dat we poesjes waren, besloten ze ook vrijwel direct dat we hier allebei mochten blijven wonen en daar waren wij natuurlijk ook heel blij mee. Allebei zijn we seal bicolour, net als mama Marie alleen hebben wij wel iets meer kleur dan haar.


Tess is de oudste en grootste van ons twee en lijkt ook wat hoger op de pootjes te staan. Haar vacht lijkt op die van mama Marie en ze heeft ook verschillende witte vlekjes op haar rug. In tegenstelling tot haar zusje zijn haar ogen iets minder blauw en ze kan soms een beetje chagrijnig kijken, maar dat is ze zeker niet! Tess is de allergrootste knuffelkont die je maar kunt bedenken, ze kan het met alle katten in huis perfect vinden en kan ook uren knuffelen met de baasjes terwijl ze haar motortje dan luidruchtig laat ronken. Maar ook voor een stevig potje stoeien met tante Fay kun je Tess ´s nachts wakker maken.


Zoë is iets kleiner, heeft felblauwe ogen en een heel lief koppie. Haar vacht is ook wat meer fluffy en ze lijkt het meest op haar oma Pippa. Terwijl Tess gerust tussen de lapjes of andere katten neerploft op de bank, is Zoë iets minder op de voorgrond en trekt zij vooral heel veel op met mama Marie. Samen eten, een wandelingetje maken door de tuin of een tukkie doen in de vensterbank, dat doet ze toch het allerliefste met mama. Al kan ze ook heerlijk spelen met Tess en Angel. Gelukkig heeft ook zij haar plekje in de groep inmiddels gevonden en kan ze het met iedereen goed vinden en ook zij kruipt geregeld bij de baasjes op de bank.


Onze allergrootste hobby is om achter veertjes aan te rennen in de woonkamer, we hebben echter wel een grote concurrent hierin want mama Marie is hier ook heel goed in en zij is ook nog eens supersnel! Daarom moeten wij af en toe wat lompe capriolen uithalen om het van haar te kunnen winnen. Het maakt ons dan ook niet uit wat er onderweg allemaal in de weg staat, ons enige doel is om het veertje te bemachtigen en als er dan iets door de lucht vliegt of omvalt dan is dat natuurlijk niet ons probleem. Samen kunnen we mama wel aan!


Helaas gaat het af en toe ook weleens te wild, zo is Zoë van de week uit de krabpaal gevallen en heeft haar pootje bezeerd. Daarna moest ze van de baasjes even een paar dagen rustig aan doen en dat was nog een hele opgave voor een spring-in-het-veld. Gelukkig gaat het inmiddels allemaal weer goed. Tess heeft haar eigen avontuur meegemaakt. Vorige week constateerde het vrouwtje namelijk 4 losse tanden, die inmiddels verloren heeft, en wat je niet zou verwachten, het baasje er 2 van kunnen vinden. Dat is toch ook wel erg knap van hem, vinden jullie niet?


Maar we horen wat ritselen in de gang dus het is nu tijd om te gaan kijken wat daar precies aan de hand is. Binnenkort komen we terug met een nieuwe blog waarin we meer vertellen over wat we zoal beleven. Er staat hier iets heel spannends te gebeuren, want we hebben iets gehoord over een kerstboom…..to be continued!


Dikke knuffel van Tess en Zoë


33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Groot Nieuws

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page