top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Een boom in huis....

Hallo katten vriendjes en vriendinnetjes,


Daar zijn we weer en laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Onze baasjes zijn echt knet-ter-gek geworden! Eerst gaan ze zomaar vijf dagen naar Duitsland en laten ze de buren op ons passen. Nou hebben wij gelukkig de allerliefste buren van de hele wereld en we zijn ze ook zeer dankbaar dat ze zo goed voor ons zorgen als de baasjes een keertje weg zijn. Maar dat de baasjes ons zomaar alleen laten, dat zou toch eigenlijk niet mogen….

En dat was nog niet alles, want toen ze weer terugkwamen, sleepten ze een paar dagen later opeens 2 hele grote dozen en een vreemde tafel onze woonkamer binnen en wat daaruit kwam, dat hadden we echt nog nooit gezien! Allemaal opgevouwen groene dingen en die dingen vouwden ze vervolgens uit en staken ze in een grote stok en na een klein half uurtje stond er ineens een boom in de kamer! Ja, jullie lezen het goed, een heuse boom!!!! En of dat nog niet genoeg was, kwamen er uit de tweede doos allemaal lampjes en glimmende dingen die ze vervolgens in die boom hingen. Zoals we al zeiden, ze zijn echt knet-ter-gek geworden, want wie doet nou zoiets raars? Op zich is het wel grappig hoor zo’n boom in de kamer en als de lichtjes branden dan ziet het er ook best leuk uit, maar als ik (Tess) er in wil klimmen dan mag dat dus weer niet en ik mag ook niet met die mooie, glimmende dingen spelen die ze erin gehangen hebben. Waarom dat ding er dan staat, is ons ook een groot raadsel, normaal is alles wat ze hier neerzetten voor ons en deze rare boom daar moeten we nu dus gewoon afblijven. 


Wat dan wel weer leuk is, is dat er van de week opeens cadeautjes onder die boom lagen! Eerst kregen we van de week een mooie ingepakte doos van KATTENVEERTJES met allemaal leuk kattenspeelgoed erin: springveertjes, matatabi stokjes, bonkies, snoepjes, een speelstokje, muisje, wat los speelgoed en een hele grote zak met kattenkruid. We moesten dit natuurlijk wel delen maar ach, er zat gelukkig genoeg in voor ons allemaal en zelfs de doos was een cadeautje om mee te spelen. En of dat nog niet genoeg is, werden we gisteren ook nog verrast door Monique van CAT-WALK met een mooi speeltouw dat we mogen testen. Volgens de andere katten hier in huis heeft dit allemaal te maken met Kerstmis, dan zetten mensen dus een kerstboom in de kamer en geeft iedereen elkaar schijnbaar cadeautjes. Nou wat ons betreft mag het iedere dag wel Kerstmis zijn! Al begrijpen we het nut van die rare (kerst)boom nog steeds niet, wat ons betreft mogen ze die dus ook gauw weer opruimen.


Wat we ook niet zo goed begrijpen is dat het momenteel zo koud en donker buiten is en dat zelfs de baasjes meer binnen dan buiten zitten op het moment. De bomen en struiken zijn kaal en de blaadjes die een paar weken geleden nog in de tuin rond dwarrelden, zijn inmiddels helemaal verregend. In plaats van zon is er vooral veel regen en het vrouwtje hangt zelfs de schone was niet meer buiten omdat het dan volgens haar niet droogt. Mama Marie heeft gezegd dat dit komt omdat het nu winter is, maar dat over een paar maandjes de lente weer begint en dat de zon dan weer vaker gaat schijnen, de dagen weer langer worden en de bomen en struiken weer gaan bloeien. En als het goed is kunnen we dan weer lekker buiten spelen.


Wisten jullie trouwens al dat wij een nieuw neefje hebben: Lucky Luke is zijn naam. En ondanks dat het eerst best een beetje spannend was, vinden we het nu toch wel leuk om met hem te spelen. Samen achter veertjes of balletjes aan rennen, hem een beetje uitdagen of zelfs tikkertje met hem spelen, dat is best grappig. Helaas heeft Lucky Luke geen broertjes of zusjes om mee te spelen dus onze mama’s zeggen dat wij hem maar bepaalde dingen moeten leren en omdat we momenteel toch niet zo veel buiten kunnen spelen doen we dat dus maar. Wij zullen er wel voor zorgen dat hij een grote en sterke man gaat worden die weet hoe hij zich op katachtige wijze moet gedragen. Overigens zien wij dat hij nu wakker is en graag met ons wil spelen dus we gaan er weer vandoor. Tot de volgende keer!


Dikke knuffel van Tess en Zoë


32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Groot Nieuws

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page