top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Regen, regen en nog eens regen

Hallo kattenvriendjes en vriendinnetjes,


Daar is jullie vrolijke tweeling weer met het laatste nieuws uit de cattery. Gelukkig is die rare boom weer weg uit de kamer en is de rust hier weer teruggekeerd. 


Zijn jullie ook zo klaar met die stomme regen? Wij vragen ons hier serieus af hoe het toch mogelijk is dat er iedere keer zoveel water uit de lucht komt, op een gegeven ogenblik zou je toch verwachten dat het water een keer ‘op’ is? En wat het minstens zo erg maakt is dat wij op een locatie wonen waar vroeger schijnbaar de zee was en dat de grond in onze achtertuin dus vooral bestaat uit zandgrond dus als er veel regen uit de lucht komt dan duurt het wat langer voordat het water weg is. Uiteraard hebben de baasjes wel hun best gedaan een paar jaar geleden om een systeem aan te leggen waardoor het water eerder door de grond opgenomen wordt, maar als er dan zoveel water tegelijk uit de hemel stort dan kan zelfs dat systeem het niet aan. Met andere woorden, na een flinke regenbui kunnen we dus zwemmen op bepaalde plekken in de achtertuin en daar worden de baasjes niet echt blij van. Wij wel hoor, of het nou zomer of winter, warm of koud is, wij spelen graag in het water samen met Missy, Angel en oma Pippa! Alleen komt het nu dus steeds vaker voor dat de baasjes de deur van de serre sluiten zodat we er niet bij kunnen, erg jammer want wij zijn gek op vuile modderpootjes, daar kun je zo leuk pootafdrukken mee maken op de vloer in de keuken en de woonkamer.


Mama Marie zegt dat het over een paar weken lente gaat worden, dat het weer dan waarschijnlijk ook beter gaat worden en dat het dan ook weer langer licht blijft zodat we dan weer vaker en langer buiten kunnen spelen. Bij mooi weer hoor je zelfs al vogeltjes in de bomen en struiken achter onze  tuin en heel soms vliegt er zelfs al eentje over ons heen. Met name ik (Zoë) kan soms uren tussen de spijlen van de schutting door loeren om te kijken of ik vogeltjes zie. Laten we hopen dat de bomen en struiken in de tuin dan ook weer wat meer blaadjes krijgen zodat we weer lekker verstoppertje kunnen spelen. Zoals we de vorige keer al vertelden hebben we sinds 4 maanden een nieuw neefje : Lucky Luke, hij is op dit moment nog te klein om in de tuin te spelen maar zodra dat wel mag dan moeten wij, zijn grote nichten, hem natuurlijk wel wegwijs maken! Op dit moment zit hij nog in de vlinderfase en ondanks dat wij eigenlijk te oud hiervoor zijn vinden wij het toch ook wel leuk om mee te spelen. Uiteraard doen wij dat dan niet alleen, Angel, Jessie, Missy, Hailey en Faylinn bemoeien zich er dan ook graag mee en soms zijn wij met elkaar zo druk met Lucky Luke zijn speelgoed dat hij besluit om maar wat anders te gaan doen. Tess speelt ook heel graag tikkertje met Lucky Luke en tante Faylinn en dat ziet er af en toe ook best wel ruig uit. Zoë houdt daar niet zo van en gaat dan liever bij mama Marie en oma Pippa op het kleedje in de vensterbank liggen.


Inmiddels zijn we ook al een paar keer met het vrouwtje mee geweest naar haar trimsalon, Ik (Tess) vindt het heerlijk om daar te zijn en ga er dan het liefste uitgebreid voor liggen zodat het vrouwtje mij aan alle kanten kan borstelen, maar Zoë vindt het allemaal nog een beetje spannend en kan er nog niet echt van genieten. Gelukkig weet het vrouwtje wat ze doet en heeft ze genoeg geduld en ervaring om Zoë te laten wennen aan het kammen.


Verder is het hier aardig rustig in de cattery en hebben we niet zoveel  nieuwtjes te vertellen. De baasjes zijn momenteel heel druk met werk en studie dus voor de komende tijd staan er voor ons ook nog geen shows op de planning. Hopelijk kunnen we de volgende keer wat vertellen over onze avonturen in de tuin want behalve dat er schijnbaar ineens weer nieuwe plantjes uit de grond komen zouden er daar ook nog wel eens andere dieren tevoorschijn kunnen komen waar wij katten graag mee spelen…


Dikke knuffel van Tess en Zoë18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Groot Nieuws

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page