top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Onze andere huisgenoten

Hi Furriends,


Zoals jullie weten wonen er hier in huis nog 6 andere katten maar wisten jullie dat wij nog meer dieren hebben? In de tuin staan namelijk ook nog 2 volières. Vlakbij het huis staat een kleine volière met grasparkieten in allerlei verschillende kleuren en achter in de tuin staat nog een hele grote volière. In die grote volière zit een familie valkparkieten en nog wat andere parkieten zoals: bourkes en catharina’s. Ook wonen er in die volière 3 konijnen waar ik soms neusje-neusje mee doe.


Als het vrouwtje de dieren buiten gaat voeren dan mag ik altijd helpen (het baasje is niet zo van mijn hulp gediend en zegt dat ik hem voor de voeten loop). Dat helpen is dan het hoogtepunt van mijn dag! Ik mag dan in de grote volière mee door de eerste deur zodat ik het allemaal nog iets dichterbij kan bekijken. Vanaf deze ruimte kan het vrouwtje naar de binnen volière waar de konijnen gevoerd worden en de waterflesjes en voerbakken van de vogels kunnen hiervandaan gevuld worden. Vanaf hier heb je dus een heel goed zicht op de vogels en de konijnen, al weet ik inmiddels wel dat ik bij papa valkparkiet uit de buurt moet blijven want die kan pikken en bijten. Mijn taak tijdens het helpen is dan om de deur te bewaken zodra het vrouwtje voer en water gaat halen. Wisten jullie trouwens dat die vogels ook heel lekker eten krijgen? Ik probeer er geregeld een hapje van te nemen maar dat mag niet van de baasjes.


Af en toe vinden Hailey, Pippa en ik het ook leuk om de vogels een beetje te plagen door tegen de volière aan te klimmen maar dat doen we natuurlijk alleen maar om de vogels goed van dichtbij te kunnen bekijken. En zeg nou eens eerlijk deze vogels zijn toch ook prachtig om van dichtbij te bekijken?


Afgelopen week gebeurde er echter iets bijzonders. Wij waren heerlijk binnen aan het relaxen toen we opeens onze vogels hoorden fladderen en toen moesten we natuurlijk wel even gaan kijken wat er aan de hand was! Het baasje stond midden in de volière met een net en was bezig daarmee onze vogels te vangen. Dit zag er geweldig uit en uiteraard vonden wij dat het onze plicht was als echte vogelvangers om even mee te helpen. Het baasje  stopte iedere vogel die hij gevangen had in een houten box en toen alle vogels daarin zaten nam hij ze mee naar de garage en deed hij de deur dicht zodat wij niet met hem mee konden. Vanaf dat moment letten zowel het baasje als het vrouwtje nog meer op dat wij niet zelfstandig in de garage rondlopen maar uiteraard hebben we al wel even stiekem om het hoekje gekeken. In de garage staan allemaal grote kooien en het blijkt dat alle vogels daar nu in zitten omdat het baasje bang is dat het anders buiten te koud voor ze is. Zodra de winter weer voorbij is mogen de vogels weer naar buiten maar ik kan eigenlijk niet wachten tot het zover is en ik ze weer buiten kan bewonderen.


Ondertussen kibbelen het baasje en het vrouwtje nog steeds over die kerstboom die wij al dan niet gaan krijgen. Ik word inmiddels steeds nieuwsgieriger wat nou precies een kerstboom is en wat voor leuke dingen je daar allemaal mee kunt doen maar ik begrijp dat het nu echt niet lang meer gaat duren voor er een beslissing moet worden genomen.

Lieve vriendjes, ik spreek jullie gauw en dan kan ik ongetwijfeld meer vertellen over die kerstboom!


Dikke knuffel Faylinn

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page