top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Oh denneboom, oh denneboom, wat zijn je takken wonderschoon

Hallo Furriends,


Daar ben ik weer en jullie raden nooit wat er sinds vorige week bij ons in huis staat? Ja het is echt waar, het vrouwtje heeft gewonnen en we hebben een kerstboom!

Eerst gingen het baasje en het vrouwtje zomaar een weekend weg en kwamen de buren een paar keer per dag langs om ons eten en aandacht te geven. Op zich best gezellig hoor maar ik was toch wel een beetje boos op het baasje en het vrouwtje dat ze ons zomaar alleen achterlieten. Gelukkig was het maar 3 nachtjes en toen waren ze er alweer. De dagen daarna waren ze beide nog vrij en opeens kwamen er allemaal dozen tevoorschijn op zolder. Vanzelfsprekend hebben wij ons er even flink mee bemoeid. Wisten jullie bijvoorbeeld al dat er een hele leuke ruimte zit achter de schuifkasten bij ons op zolder? Zo’n ruimte waar je lekker kunt spelen en ravotten maar waar je je ook perfect kunt verstoppen voor je baasjes 😉


Alle dozen werden nagekeken en uiteindelijk gingen er ook dozen mee naar beneden en die werden in de woonkamer open gemaakt. In de eerste doos zaten allemaal takken en daarmee gingen het baasje en het vrouwtje knutselen net zolang tot er een heuse boom in de kamer stond! Dat was echt raar want ik dacht dat bomen altijd uit de grond groeiden maar deze boom kwam dus gewoon uit een doos. Vervolgens werd hij op de tafel in de hoek gezet en begonnen ze er ook nog lichtjes in te hangen en daarna allerlei ballen en andere versiersels. Toen dat helemaal klaar was hadden we een kerstboom en wat is hij mooi!


Kitty zegt dat iedere keer tegen ons dat we in de boom moeten klimmen of anders op zijn minst de versiersels eruit moeten slaan/trekken maar zeg nou zelf dat is toch hartstikke zonde? Ik moet wel eerlijk bekennen dat zowel Hailey als ik allebei een hapje van de boom hebben proberen te nemen om te testen hoe echt deze boom nou eigenlijk is want het blijft toch wel heel gek een boom zonder wortels midden in de woonkamer. De takken smaakten naar plastic dus inmiddels begrijpen we dat het een kunstboom is (gewoon een nepboom dus) maar dan nog is het echt de allermooiste kerstboom die ik ooit gezien heb.


De versiersels heb ik uiteraard ook even van dichtbij bewonderd door eraan te ruiken en er zachtjes tegenaan te tikken. Sommige ballen glimmen zo mooi dat ik mezelf erin kan zien net zoals bij een spiegel! Kitty kan zeggen wat ze wil maar wij gaan deze mooie versierde boom echt niet slopen hoor want we zijn beretrots dat wij zo’n mooie kerstboom hebben! Naast de kerstboom staan er nog meer versiersels in huis en ook daar blijven wij netjes af. Het vrouwtje heeft namelijk beloofd dat als wij lief zijn de kerstman wellicht voor ons wel een cadeautje komt brengen deze kerst.


Afgelopen weekend hebben we nog iets bijzonders meegemaakt. Zondagochtend toen we wakker werden was de wereld namelijk helemaal wit en ik begreep al snel dat dit de sneeuw moest zijn waar het baasje ons laatst over verteld heeft. We renden snel naar buiten om de sneeuw van dichtbij te bekijken maar o, wat was die sneeuw koud aan mijn pootjes. Pippa en Hailey vonden het niet zo erg en die hebben samen met Shadow nog even lekker in de sneeuw gespeeld maar ik had het eerlijk gezegd al snel gezien en ben gauw terug naar binnen gegaan waar lekker warm de kachel brandde en ik heerlijk lui om de bank bij het baasje ben gaan liggen.


Nog eventjes geduld lieve vriendjes en dan is het alweer kerst. Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe. Als ik tijd heb zal ik mij wellicht volgende week nog een keer melden en anders horen jullie volgend jaar weer van mij!


Dikke knuffel,


Faylinn 

28 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page