top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Cattery Nieuws

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020

Hallo Furriends,


Hoe gaat het met jullie? Hopelijk heeft jullie leven de afgelopen tijd niet volledig op zijn kop gestaan door de corona of hebben jullie deze rotziekte van dichtbij meegemaakt bij jullie baasjes? Wij hebben er (tot nu toe) gelukkig helemaal niks van meegekregen. Het baasje is al die tijd ook gewoon aan het werk geweest en het vrouwtje was eigenlijk altijd al thuis. Nu heeft zij de afgelopen tijd wel een beetje raar gedaan. In plaats van continue met haar snuit achter de laptop vakanties uitzoeken trok ze opeens allerlei kastjes en laatjes open om deze op te ruimen en bijna ieder hoekje en gaatje in huis is grondig gepoetst.


Ook onze tuin heeft ze flink onder handen gehad maar het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. We hebben nu nog meer plekjes om lekker te graven of relaxt te chillen! Als ze wel met haar neus achter de laptop zit dan zie je een vreemde mevrouw in beeld die van alles verteld over katten, dat is wel een beetje vreemd. Ook werd er onlangs een hele grote doos gebracht met allerlei rare instrumenten. Daarna moesten wij één voor één mee op de tafel in de badkamer en ging het vrouwtje onze vachten behandelen met al die spulletjes. Uiteraard werd er wel vaker een kam door mijn vacht gehaald en was ik ook al eens bij een trimmevrouw geweest maar dit was toch wel een beetje spannend. Gelukkig was ze heel geduldig en deed ze me geen pijn en ik moet eerlijk zeggen dat ik daarna een prachtige coupe had. Dit in tegenstelling tot de baasjes en die van jullie want die mochten vanwege de corona niet naar de kapper...hahaha!!!


Helaas zijn ook alle kattenshows de afgelopen en de komende tijd afgelast dus ik zal deze zomer niet mijn titel ´International Champions´ kunnen behalen zoals we eigenlijk gepland hadden. Zelfs de Ragdoll World Show in Denemarken werd op het laatste moment afgeblazen. Heel jammer natuurlijk maar helaas is het niet anders, gezondheid is het allerbelangrijkste! Mij maakt het overigens niet zoveel uit want ik breng mijn dagen het liefste luierend door op de bank. Aangezien de andere katten met dit mooie weer vooral buiten zijn of in de vensterbank voor het slaapkamerraam liggen heb ik beneden voldoende ruimte voor mezelf.


Had ik al verteld dat de man met de baard weer langs geweest is? En zoals jullie inmiddels vast wel weten is het altijd feest als de man met de baard is geweest! De baasjes hebben de gordijnen afgehaald en onze grote krabpaal voor het raam naast de televisie gezet. Aan de andere kant hebben ze nu een klimmeubel tegen de muur gemaakt waardoor er nog meer fijne ligplekjes zijn in de woonkamer en wij nog beter naar buiten kunnen kijken. We kunnen nu zelfs de zijkant van het huis goed in de gaten houden. Ik heb de baasjes nu nog wel de opdracht gegeven om binnenkort eens goed naar de voortuin te kijken want die is best wel rommelig en er staan ook nog een paar struiken en bomen in de weg die ons zicht belemmeren. Het zou heel fijn zijn als ze die nog even voor ons verwijderen natuurlijk!


En dan mijn zusje Hailey, die heeft samen met Duke op 02 mei 6 kittens gekregen, 3 jongetjes en 3 meisjes! Pfff, 6 kittens waar haalt ze de energie vandaan om ze alle 6 op te voeden? Ik vond 3 kittens al meer dan genoeg en was blij als ik even wat tijd voor mezelf kon nemen. Nee jaloers ben ik zeker niet! Maar Hailey is een geboren moedertje en waakt als een havik over haar kroost. Ze zijn nu 5 weken oud en eten allemaal al brokjes en gaan zelfstandig naar de kattenbak. Ik ben dan ook supertrots op mijn zusje en ben benieuwd hoe haar kittens zich verder gaan ontwikkelen. Mijn meiden doen het overigens ook geweldig, die groeien ook nog steeds als kool. Wisten jullie dat Kiara inmiddels al groter en zwaarder is dan ik? En dan die prachtige blauwe ogen en mooie fluffy staart, om verliefd op te worden! Nala is de laatste tijd ook behoorlijk gegroeid en begint zich ook steeds beter te ontwikkelen. Vooral haar koppie is breder geworden en de seal kleur is nog duidelijker geworden. Nala is wel een stuk lichter dan Kiara maar dat kan ook niet anders want Nala kan gewoon niet stilzitten. Jagen, spelen, apporteren....Nala kan het allemaal!


Vorige week heb ik ook nog foto´s gezien van mijn Mufasa die inmiddels Bram heet, hij doet het ook geweldig en begint steeds meer op zijn papa Kyle te lijken.


Jullie zijn inmiddels weer even op de hoogte van alles wat er hier zoal gebeurt, zodra ik weer iets te melden heb dan horen jullie van mij. Geniet allemaal van de zon en zorg dat je niet verbrandt!


Dikke knuffel Faylinn

220 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page