top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Mijn leven als moeder...

Hallo Furriends,


Daar ben ik weer en ik wil jullie direct maar even voorstellen aan mijn 5 nieuwe schatjes: Mario, Luigi, Yoshi, Daisy en Peach. Komen de namen je bekend voor? Dat kan inderdaad kloppen want mijn baasjes hebben ze vernoemd naar personages uit Super Mario, je weet wel dat computerspelletje ;-)


Inmiddels zijn mijn kittens alweer 5 weken en doordat dit alweer mijn 3e nestje is weet ik steeds beter wat er als moeder van me verwacht wordt. Het enige waar ik nog steeds af en toe te weinig geduld voor kan opbrengen is het lange stil liggen tijdens het voeden. Sinds een paar weken hebben die kleine draken ook tandjes en in plaats van zuigen bijten ze me nu soms ook en zodra dat gebeurt ben ik direct weg! Ik ben een hele relaxte moeder die vindt dat haar kittens zich af en toe ook wel even zelf kunnen redden en op zich gaat dan ook allemaal goed alleen zijn ze soms wel een beetje ondeugend. Ze hadden bijvoorbeeld al vrij snel door hoe je moet klimmen en vooral kleine Peach is een echte klimkampioen. Binnen no time zit ze bovenop de sturdi en van de week klom ze zelfs via de achterkant naar beneden waardoor ze opeens buiten de ren liep. Toen moest ik toch wel even een sprintje trekken om haar weer terug te halen….haha.


10 dagen na mij is ook Missy bevallen en omdat het haar eerste nestje is wilde ik haar de eerste dagen graag overal mee helpen. Alleen wilde zij het liever helemaal alleen doen en wou ze absoluut niks van mij aannemen. Ik hoorde aan het gepiep van haar kittens dat ze honger hadden en heb zelfs aangeboden om te helpen met voeden maar ook daar wilde ze niks van weten. Ik moest haar toen van de baasjes met rust laten wat ik eigenlijk best wel moeilijk vond maar gelukkig kwam ze na een paar dagen toch in haar rol als nieuwbakken moeder en kwam het inderdaad allemaal goed. En ik moet eerlijk zeggen dat ze het geweldig doet, ze geeft melk als slagroom en kan in tegenstelling tot mij wel het geduld opbrengen om uren met haar kittens te tutten.


Sinds vorige week hebben we beide een sturdi in de kittenren en dat is eigenlijk best gezellig. Ook mijn kittens vinden het erg leuk om tijd met Missy en haar kittens door te brengen. Ze leren hun neefjes en nichtjes zelfs dingen en dat is zo leuk om te zien. Missy en ik hebben nu onderling de afspraak gemaakt dat zij op de kittens past en dat ik het fort (oftewel de kittenren) bewaak. Vooral die stomme kater komt geregeld even langs om naar onze kittens te loeren en daar zijn we niet echt van gediend. Een paar maanden geleden moest hij helemaal niks van ons weten en nu loert hij naar onze kleintjes. Laat hem iemand zoeken van zijn eigen leeftijd! Nee hoor, zodra hij in de buurt komt dan jaag ik hem lekker weg. Af en toe ga ik natuurlijk wel even de kittenren binnen om Missy te helpen met voeden want zoals jullie vast wel begrijpen is het onmogelijk om met 8 tepels 10 kittens te voeden. Op zo´n moment maakt het mij ook niet uit wie er bij mij komt drinken want net als bij Missy zijn bij mij ook alle kittens welkom. Ondanks dat het in het begin voor ons allebei even wennen was kan ik nu volgens mij wel zeggen dat Missy en ik een gouden team zijn want zeg nou zelf het ziet er toch geweldig uit als we er zo bij liggen als op de foto.


De komende weken blijf ik nog even lekker genieten van mijn kleine draakjes. Ik kan niet wachten wat voor avonturen ze allemaal nog zullen gaan beleven de komende weken. Als ik tijd heb zal ik jullie daar binnenkort alles over vertellen.


Maar nu ga ik even kijken wat mijn schatjes allemaal aan het uitspoken zijn.


Dikke knuffel,

Faylinn


58 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page