top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Mijn eerste week in Swifterbant

Bijgewerkt op: 4 aug. 2019

Daar ben ik dan met mijn allereerste echte blog! Inmiddels wonen Hailey en ik al weer ruim een week in Swifterbant en we hebben het hier prima naar ons zin. Al zijn Laura en Marcel af en toe ook wel een beetje streng voor ons. We mogen bijvoorbeeld niet op de tafel of kasten lopen, niet in de planten hangen of ervan eten, niet aan de bank/bed krabben, niet graven in de grote plantenbak en als we een poging doen om in de gordijnen te klimmen dan worden ze ook boos op ons, begrijpen jullie dit? Gelukkig telt het huis 3 etages waar we lekker rond mogen lopen en waar overal leuke verstop- en ligplekjes zijn. Er staat beneden een hele grote krabpaal waar we heerlijk in kunnen liggen. Overal in huis ligt speelgoed en we mogen zelfs op bed en op de bank liggen als we dat willen. Verder krijgen we natuurlijk voldoende te eten en te drinken, al is het soms wel een beetje flauw dat ze voor ons een klein bakje met kleine brokjes neerzetten terwijl de andere katten een grote bak met grotere brokjes hebben die eigenlijk zelfs lekkerder zijn. Ook worden we in overvloed geknuffeld en krijgen we iedere dag een schone kattenbak. Lekker luieren op de krabpaal is onze favoriete bezigheid maar we kunnen samen ook uren spelen.


Uiteraard hebben we ook kennis gemaakt met de andere poezen en Shadow is toch wel mijn grote voorbeeld. Zij heeft dezelfde kleur als mijn mama, is lenig en elegant, lief en rustig. Ze kijkt vaak naar ons als we aan het spelen zijn en af en toe krijgen we van haar een knuffel of een likje maar als het mooi weer is dan gaat ze via de keukendeur door een luikje waar wij niet door kunnen en dan is ze soms zomaar een paar uur weg. Af en toe gaan onze baasjes ook door die deur en komen dan later weer terug. Eigenlijk ben ik wel heel nieuwsgierig wat er achter die deur zit maar het is me tot op heden nog niet gelukt om een kijkje achter die deur te nemen. In de gang is ook zo’n deur waar de baasjes meerdere keren per dag naartoe gaan maar gelukkig staat dan soms de deur op een kiertje zodat ik die al even heb kunnen openen om erachter ter kijken. Jullie mensen noemen dit kleine hokje een WC maar eigenlijk is het natuurlijk gewoon jullie kattenbak en zeg nou heel eerlijk dat is toch een veel mooiere naam?


Afgelopen vrijdag moest Hailey naar de dierenarts voor haar 2e enting en omdat zij dit best een beetje eng vond mocht ik mee om haar te steunen. Ik heb inmiddels al zoveel ervaring met dierenartsen. Want tja, ik ben er dan ook al 2x eerder geweest voor mijn inenting, al was dat wel in een andere dierenkliniek maar desondanks vind ik mezelf best ervaren ;-) We gingen samen in het mandje in de auto en eigenlijk waren we er best wel snel. Gelukkig waren er verder geen andere dieren aanwezig, behalve de honden van de dierenarts maar die lagen achter de balie dus konden we alleen horen en niet zien en waren we ook vrij snel aan de beurt. De dierenarts was best wel lief en toen zij het deurtje opende kwam ik er direct uit en nadat ik even om me heen gekeken had sprong ik direct van de tafel om de ruimte verder te onderzoeken. Ondertussen keek ze Hailey helemaal na en kreeg zij haar enting en toen de assistente langskwam kwamen ze al snel tot de conclusie dat ik het vast wel goed zou doen op een kattenshow.


Ze zeiden dat we allebei erg mooi waren dat was natuurlijk het grootste compliment dat we konden krijgen. Daarna moesten we nog even op de weegschaal. Hailey weegt inmiddels 1600 gram en ik al ruim 2 kilo wat betekent dat ik dus de afgelopen maand ruim 700 gram gegroeid ben maar dat is ook niet zo gek want ik ben dol op eten!

Ik ga nu nog even lekker met Hailey ravotten en hoop jullie binnenkort te kunnen melden wat er nou precies achter die deur in de keuken zit...


Dikke knuffel Faylinn


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page