top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Naar de dokter

Hi furriends,


Hier weer even een berichtje van mij maar ik zal maar gelijk vertellen dat de afgelopen week niet echt leuk was want ik was namelijk ziek! En het was zelfs zo erg dat ik naar de dokter moest…Het begon allemaal vorige week zaterdag toen ik van de kamer naar de keuken liep en onderweg een bakje met heerlijke brokjes zag staan. Eigenlijk moeten Hailey en ik nog kittenbrokjes eten maar die andere brokjes zijn zo lekker dus af en toe snoep ik daar ook lekker van. Ik vind trouwens pizza, komkommer, brood en kibbeling ook lekker maar dat mag ik van het baasje en vrouwtje absoluut niet hebben helaas (flauw eigenlijk). Maar goed, ik zat dus lekker van die brokjes te eten maar als je je huis deelt met 5 andere poezen is het natuurlijk altijd de vraag of er wel voldoende eten is dus ik dacht ik zal maar heel snel eten dan kan een andere poes het tenminste niet op eten. Het baasje zei nog een paar keer tegen mij: “Faylinn doe eens rustig straks stik je” maar het smaakte zo lekker dat ik niet zo goed luisterde en uiteindelijk verslikte ik mij inderdaad. Jeetje wat deed dat zeer in mijn keel!


Het was zelfs zo erg dat ik de volgende dag nog steeds een zere keel had en bijna niet kon slikken. Eerst kon ik het nog aardig verbergen maar maandag ging het baasje vermoeden dat ik niet helemaal lekker was en begon hij mij continue verschillende soorten eten aan te bieden. Het zag er allemaal heerlijk uit maar ik had nog steeds een zere keel en stel je voor dat ik me weer zou verslikken. Aangezien ik geen koorts had vond de dokter het niet nodig dat we direct zouden komen dus maakte het baasje een afspraak voor dinsdagmiddag.


Dinsdagochtend toen het nog maar net licht was werd het baasje toch een beetje bang en ging hij opnieuw de dokter bellen en mochten we toch direct langskomen. Terwijl alle andere poezen nog lekker lagen te slapen stopten ze mij in een reismandje en moest ik mee in de auto. De dokter stond ons al op te wachten en heeft mij helemaal onderzocht waarna ik 2 injecties kreeg en gelukkig wel weer mee naar huis mocht. Daar kreeg ik van het vrouwtje gelijk weer eten en dat smaakte op zich best lekker maar na een paar uur was de pijnstiller uitgewerkt en kreeg ik weer pijn in mijn keel dus ’s avonds liet ik mijn eten weer staan en daarom moest ik de dag erna weer naar de dokter.


Dit keer was er een andere dokter die mij ook helemaal na keek en ook nu kreeg ik weer 2 injecties alleen zouden die dit keer langer werken. Thuis gekomen kreeg ik meteen weer eten en gedurende de hele dag kreeg ik iedere keer natvoer voorgeschoteld wat me eigenlijk steeds beter ging smaken. Hailey wilde continue met mij spelen en woensdagavond had ik voldoende energie om dat ook weer te doen. Ik had mezelf wel voorgenomen om geen brokjes meer te eten want verslikken is echt niet leuk.

Maar toen ik donderdag weer van de kamer naar de keuken liep en dat bakje met lekkere brokjes zag staan ging ik toch overstag en ben ik toch maar weer aangevallen. Alleen vanaf dat moment wel rustiger want het vrouwtje had mij inmiddels uitgelegd dat er voldoende eten op voorraad is voor ons allemaal en dat ze de bak opnieuw zouden vullen zodra hij leeg is. Dat is dus ook gelijk mijn tip om met jullie allemaal te delen: Eet rustig en vergeet niet te kauwen want anders verslik je je en moet je misschien wel naar de dokter net als ik!


Inmiddels ben ik weer helemaal de oude en sinds woensdag alweer 200 gram gegroeid. Op de momenten dat het niet te heet is ben ik lekker met Hailey aan het ravotten in de tuin maar als het warm is dan lig ik liever binnen in de schaduw. Kunnen jullie het nog een beetje uithouden met deze warmte?


Tot gauw!

Faylinn


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page