top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Het groen bruine beestje dat kwaakt en springt

Hallo Furriends,


Hier weer even een berichtje van mij en jullie geloven nooit wat wij van de week mee gemaakt hebben! Het begon allemaal op een mooie zomerse dag waarop wij gezellig met elkaar buiten aan het spelen waren. Samen met Kitty, Spyro en Hailey deed ik verstoppertje in de struiken en opeens sprong er iets uit de buxus. Kitty en Spyro werden helemaal gek en vanuit het niets kwam ook gelijk Shadow eraan en ook het vrouwtje gaf direct een schreeuw dat het baasje moest komen.


Het springerige geval was groen/bruin en voordat wij hem konden grijpen dook hij onder de plantenbak waarvandaan hij heel veel lawaai begon te maken. Het ging allemaal best snel en Hailey en ik hadden dit natuurlijk ook nog nooit eerder gezien. Toen kwam het baasje eraan met een lange stok en die probeerde het ding onder de plantenbak vandaan te krijgen wat best moeilijk was want ondertussen lagen Spyro, Shadow en Kitty ervoor. En Hailey en ik vonden het zo spannend dat we van gekheid maar gezellig mee deden, maar daardoor kon het baasje er bijna niet meer bij.


Uiteindelijk kwam het ding er via de zijkant onderuit en sprong hij bij Shadow op zijn rug, Hailey en ik schrokken ons helemaal rot en renden snel het grasveld op maar ondertussen sprong het diertje weer tussen de buxus en de hortensia en begon hij ook nog eens heel hard te roepen. Shadow riep dat we moesten helpen om het beestje te vangen dus doken wij achter haar aan in en uit de buxus en vervolgens zo snel door de hortensia dat de takken eraf braken. Wat was dit een geweldig mooi spelletje! Het duurde even maar uiteraard sprong het beestje natuurlijk weer op de stoep en schoot hij daarna weer onder dezelfde plantenbak maar uiteindelijk kreeg het baasje hem er toch onderuit.


Alleen deed hij toen iets wat wij totaal niet verwacht hadden. Hij pakte het beestje en zette hem aan de andere kant van de schutting neer waar wij er niet bij konden komen. Wij snapten er helemaal niks van want wij hadden hem toch gevonden en we waren nog lang niet klaar met spelen, waarom pakte het baasje hem dan van ons af? Even was er lichte paniek maar toen het baasje ons vlees gaf waren we het gekke kwakende ding alweer snel vergeten. Later hoorde ik dat men dit beestje een kikker noemt en dat er normaal veel meer kikkers in onze tuin leven maar omdat het de afgelopen tijd zo droog was zijn ze er dit jaar niet zoveel. Wat dat betreft mag het van mij best gaan regenen, want wie weet komen er dan nog wel meer kikkers tevoorschijn in onze tuin!


Tot gauw!

Faylinn


Prrr: Wisten jullie dat ik inmiddels al ruim 3 kilo weeg?

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page