top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Hoe de zomer tot nu toe verloopt hier in Swiftercity

Hallo Furriends,


Hier weer even een kort maar krachtig berichtje van mij met de laatste nieuwtjes hier in huis. Genieten jullie nog een beetje van deze zomer of zijn jullie zo langzaamaan ook wel een beetje verregend? Van ons mag de zomer wel iets minder nat en met iets meer zon, dus ik duim dat dit nog gaat gebeuren en dat we dan een lange, mooie nazomer gaan krijgen.


Maar even terug naar de updates hier in huis. Het goede nieuws is dat Romeo en Juliet inmiddels verhuisd zijn dus ze noemen mij gelukkig geen oma meer. Maar van enige vorm van rust is hier echter geen sprake want ondertussen is Marie moeder geworden van 2 kleine druktemakers en Hailey heeft 3 draken op de wereld gezet, en met name de kittens van Hailey breken hier de boel af als ze daar de kans voor krijgen. Het allerergste is dat Hailey op die momenten gewoon de andere kant op kijkt of zelfs mee doet! Ze laat soms de zorg voor haar kittens geheel aan Missy of Jessie over zodat ze zelf een hele middag kan liggen chillen, welke moeder doet dat nou? Ik zeker niet, of nou ja niet zo heel vaak, enkel als ik heel erg moe was en echt even dringend een powernap nodig had en bovendien had Missy het vorig jaar toch niet door hoeveel en welke kittens ze nou precies lag te verzorgen. Daarnaast is Hailey ook nog eens hartstikke waaks, ze lijkt af en toe wel een pitbull als we te dicht in de buurt komen. Gelukkig zit haar kleine grut nog in de kittenren en is het voor mij niet zo moeilijk om er met een grote boog omheen te lopen.


De kittens van Marie lopen al wel een paar weken rond in de kamer en de serre (en heel soms zelfs buiten in de tuin maar dat wil het baasje eigenlijk nog niet hebben dus dat vertellen we hem maar niet). Marie is een hele relaxte moeder maar heeft haar kittens wel goed onder controle dus die zijn goed opgevoed en gedragen zich in ieder geval netjes en van hen heb ik ook totaal geen last. Had ik al verteld dat ze hier allebei blijven wonen? Ze heten Zoë en Tess en zijn beide bicolours en het baasje is zo benieuwd hoe ze beide gaan uitgroeien dat hij maar besloten heeft om ze gewoon allebei te houden.


Het vrouwtje heeft inmiddels zowel praktijk- als theorie-examen gedaan en is daarvoor geslaagd. Ze mag zich vanaf nu officieel ´Katten Welzijns Coach´ noemen. Dit klinkt heel deftig maar het houdt eigenlijk gewoon in dat ze preventie- en advies consulten mag geven die het welzijn van katten verbeteren en gedragsproblemen voorkomen en ze mag eigenaren in dit proces begeleiden. Op zich al hartstikke mooi natuurlijk maar schijnbaar vindt ze het zelf toch nog niet genoeg en dus heeft ze na lang wikken en wegen besloten om toch nog maar een paar maanden verder te studeren zodat ze zich straks echt ´Katten Gedragstherapeut´ mag gaan noemen. Ik heb al een klein opzetje van die opleiding gezien en volgens mij gaat het nog best pittig worden dus ik ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen.


Verder zijn de vogels allemaal verhuisd omdat het baasje de ruimte waar nu de volière staat voor iets anders wil gaan gebruiken. Ik heb geen idee wat hij daar nou weer wil gaan bouwen maar ik verwacht dat het iets heel speciaals gaat worden en dan speciaal voor mij natuurlijk want ik ben toch wel de Ragdoll Queen hier in huis. Binnenkort heeft hij vakantie en dan zal de man met de baard wel weer moeten komen om hem hiermee te helpen. Spannend hoor, ik ben heel benieuwd wat ze nu weer voor iets leuks gaan maken!


Hadden jullie trouwens al gezien dat we nieuwe kussens hebben gekregen, gemaakt door Monique van Cat-Walk? Lekkere ruime vensterbank kussens, een nieuw mandje voor op de krabton, nieuwe krabpaal bekleding voor de kattenkamer en mooie, zachte kleedjes voor op de krabpaal buiten. Ik heb ze uiteraard al even getest en wat mij betreft zijn ze goedgekeurd hoor!


Maar inmiddels ben ik alweer even aan het typen en is het dus weer hoog tijd voor een nieuwe powernap (mijn favoriete hobby), vandaar dat ik het hierbij laat voor vandaag. Zodra de man met de baard geweest is zal ik jullie een nieuwe update geven en wellicht dat ik jullie dan ook iets meer kan vertellen over dat andere waar de baasjes al een paar maanden mee bezig zijn en wat ik in mijn vorige blog ook al even noemde…


Fijne dag en tot gauw!


Pootje Faylinn


48 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page