top of page
  • Foto van schrijverMeowt

Het grote avontuur achter de deur

Mriepp,


Inmiddels wonen Hailey en ik al weer een paar weken in Swiftercity en zijn we hier al helemaal gewend aan ons nieuwe leventje. We houden van knuffelen met het vrouwtje en het baasje maar kunnen het ook goed vinden met de andere poezen. Al vindt Spyro ons af en toe nog wel een beetje spannend. Kitty en Shadow daarentegen vinden het hartstikke leuk om met ons te spelen en te ravotten.


Inmiddels heb ik ook het grote geheim ontrafeld wat er achter de deur in de keuken zit… Dat is onze tuin en die is zo leuk! Op een gegeven ogenblik kwam het baasje eraan en kregen Hailey en ik allebei een tuigje om met een lijntje eraan en daarna ging de deur open en werden we opgetild en op het gras gezet. Toen ik eens goed om me heen keek bleek dit een waar poezenparadijs te zijn. Zo staat er een krabpaal, liggen er allemaal dozen en speelgoed en er staat een grote tent met allemaal gekleurde ballen. Ook staan er heerlijke stoelen waar we lekker kunnen slapen en relaxen. Maar het allerleukste zijn alle struiken, planten en bomen waar je jezelf heerlijk kunt verstoppen of tussendoor kunt rennen. De eerste paar keer was het allemaal best eng en mochten we alleen met een tuigje om naar buiten maar toen dat eenmaal af mocht zijn Hailey en ik heel snel tikkertje gaan spelen tussen de struiken. Toen we uitgeraasd waren was het vrouwtje zelfs een klein beetje boos op ons. Ik had namelijk allemaal rotzooi in mijn staart en Hailey was met haar koppie door een spinnenweb gerend waardoor we volgens het vrouwtje een beetje op vuilnisbakkenrasjes leken in plaats van mooie raskatten.


In de tuin staan ook twee grote volières met allerlei gekleurde vogeltjes en konijnen erin, daar kan ik ook uren naar kijken! Ik had al heel snel geleerd dat je via het gaas van die kooi omhoog kunt klimmen, wat uiteraard niet mag van het baasje en het vrouwtje. Uiteraard hebben ze wel voorzorgsmaatregelen genomen en gaaspanelen geplaatst langs de zijkant van de schutting waardoor de tuin catproof is en wij niet weg kunnen. Als het mooi weer is en het vrouwtje thuis is, en dat is gelukkig bijna altijd, dan mogen we net als de andere poezen heerlijk buitenspelen maar ’s avonds gaat de deur dicht en moeten we binnen blijven.


Een paar keer per week ruimt het baasje al ons speelgoed op van het grasveld en dan gaat het vrouwtje alle plantenbakken verplaatsen. Daarna rollen ze een lange slang uit en sluiten die aan op een ding dat water spuit. Alle poezen zitten dan aan de rand te kijken. Kitty en Shadow vinden het een leuk spelletje om heen en weer te rennen, de eerste keer deden wij vrolijk mee alleen hadden we niet verwacht dat het water heen en weer zou gaan. Ik was op tijd aan de overkant maar mijn kleine zusje Hailey bleef midden op het gras zitten en werd zeiknat. Eigenlijk was dat wel een beetje zielig maar aan de andere kant ook wel grappig. Nou luitjes, aangezien het nu nog lekker weer is gaan we nog even lekker buitenspelen tot het donker wordt. Wie weet wat we verder nog aan avonturen beleven.


Prrr, wist je dat ik iets weet wat mijn baasjes nog niet weten? Ik vertel je er graag over in mijn volgende blog!

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page